Onder andere Dweilorkest Dinges uit Emmen liet zaterdag zijn klanken horen in het centrum van Burgum.
Onder andere Dweilorkest Dinges uit Emmen liet zaterdag zijn klanken horen in het centrum van Burgum. Foto: Pruis Fotografie

Dweilorkesten in Burgum leveren sfeer, stijl en… liefde!

BURGUM – 'Je t'aime…' Een liefdeslied dat je van een dweilorkest misschien niet zou verwachten, maar De Boljeiers uit Tijnje waagden zich er zaterdagmiddag aan op het terras van De Pleats in Burgum.

De Boljeiers waren één van de vier optredende orkesten tijdens de Burgumer Dweildag. Zij speelden voor een jarige dame op het terras niet alleen 'Lang zal ze leven' maar ook zeer ingetogen Je t'aime. De verrassing was geregeld door de echtgenoot van de jarige jet en werd zeer goed ontvangen. Sowieso konden de optredens massaal de goedkeuring van het publiek wegdragen. De grote, gratis parkeerplaats in het centrum stond helemaal vol, hetgeen aangaf dat het winkelend publiek in grote getale op de gezelligheid was afgekomen.
De deelnemende dweilorkesten waren Blaaskapel De Harrekieten uit Surhuisterveen, dweilorkest De Boljeiers uit Tijnje, dweilorkest de Wettertoerkapel uit Drachten en Dweilorkest Dinges uit Emmen.

Zij traden op bij Beerda Mode op het Bulthuisplein, Kapsalon Peter & Binny aan de Schoolstraat en Primera op de Markt en wisselden om het half uur van standplaats. Overal in het centrum waren zodoende de vrolijke klanken te horen. Met een gezamenlijk optreden sloten de vier professionele sfeerorkesten hun muzikale middag in stijl af op het grote Marktplein bij de Primera. Een passende afsluiting van een gezellige en stiekem zelfs romantische middag in Burgum.
Kijk op www.burgum.frl en de Facebookpagina Burgumheeftmeer voor alle activiteiten in Burgum.