Open Feanster Senioren Tennistoernooi

SURHUISTERVEEN - Vanaf zaterdag 22 juli houdt de tennisvereniging TSO voor de vierendertigste keer het open Feanster senioren-tennistoernooi. Maar liefst 183 spelers hebben zich voor dit toernooi opgegeven.

Er zullen er in de week van zaterdag 22 juli tot en met zaterdag 29 juli op het tennispark van TSO dertig onderdelen in 58 schema's moeten worden afgewerkt. In de hoogste categorie (DD4) moeten Agnes Schuil en Ellen Joustra, samen met Sanne IJtsma en Sandra van der Ploeg, de als eerste geplaatsten Nienke Doorenbos en Jildau Zijsling zien te verslaan. Het duo Karst Schuil en Harry Elzinga kijkt of ze een 'potje' kunnen breken in de HD5, maar grote kanshebbers lijken in deze categorie de geplaatsten Klaas Boer/Hylke Bouma en Jan en Watze Boonstra.

Gerard Zwart en Ellen Joustra zijn als eerste geplaatst in de GD5 en moeten deze favorietenrol dus maar zien waar te maken. Ditzelfde geldt voor Goffe Hoekstra (HE7 18+), Gerrit Schuil (HE7 35+) en het duo Pieter van der Meer en Tim Veen (HD7).

Dit jaar wordt voor het eerst een dagjournaal uitgebracht, en natuurlijk gedeeld op de social media, en zullen er hier en daar ook interviews worden afgenomen die op de televisie in de kantine worden afgespeeld.