Lionsclub De Wâlden is begonnen met het organiseren van de eerste Midnight Walk Burgum.
Lionsclub De Wâlden is begonnen met het organiseren van de eerste Midnight Walk Burgum. Foto: Ingezonden

'Midnight walk' in Burgum voor vakantiekamp

BURGUM - De Lionsclub De Wâlden houdt op vrijdagavond 22 september een 'midnight walk': een wandeling in en bij Burgum in het half en volledig duister. De ruim negen kilometer route zal op de donkerste plekken sfeervol worden verlicht.

Bovendien zullen er op ongeveer twintig plekken allerlei voorstellingen worden gegeven. Te denken valt aan muziek, theater, spannende verhalen, maar ook een show met paarden. Een ander bijzonder aspect is, dat de wandelaars dwars door een stuk of tien gebouwen in Burgum mogen lopen. Dat betreft 'openbare' gebouwen, zoals het gemeentehuis en scholen, maar ook diverse bedrijfsgebouwen. Startkaarten zijn te koop via de website van de Harmonie of te koop bij de Primera aan de Markt in Burgum.

De Lionsclub De Wâlden heeft het idee niet zelf bedacht, maar afgekeken van 'zusterverenigingen' in bijvoorbeeld Leeuwarden, Grou, Franeker, Assen en Emmen. "It is rûnom in súkses", vertelt Henk Mink van de Lionsclub. "Wij hopen op minimaal duizend deelnemers", zegt mede-organisator Hester de Haan. Er wordt in groepen gestart, zodat er een lang lint van wandelaars ontstaat. De eerste groep start om 20.00 uur, bij Tiltrans in Burgum.
De opbrengst is bestemd voor een vakantiekamp van kinderen, van wie de ouders het niet al te breed hebben. "Wy organisearren earder altyd in Peaskespektakel yn it Bosk fan Ypeij, mei itselde doel: bern fermeitsje. De lêste kear is dat alhiel ferreind. Dit is in alternatyf."