Kinderen proberen op de survivalbaan de overkant te bereiken.
Kinderen proberen op de survivalbaan de overkant te bereiken. Foto: It Fryske Gea.

Jeugdmiddag: rugzakroute en survivalbaan

EARNEWALD - In het speelbos van Nationaal Park De Alde Fea nen beleven kinderen de natuur met al hun zintuigen. Tijdens deze jeugdmiddag ontdekken ze eerst zelfstandig de rugzakroute 'Otterpad', daarna ontvangt een instructeur van Outdoor De Twirre ze en steken ze met een bootje over naar het survivaleiland.

Ze slingeren en balanceren over een parcours van touwbanen. Ben je acht jaar of ouder en kom jij droog over de twaalf meter brede sloot? Geef je op voor de jeugdmiddag op vrijdag 28 juli van 14.00 tot 16.30 uur. Een ouder of begeleider dient aanwezig te zijn. Opgave kan tot donderdag 27 juli om 15.00 uur via het bezoekerscentrum van It Fryske Gea, tel. (0511) 53 96 18. Deelname kost voor leden van It Fryske Gea € 9,- en niet-leden betalen € 10,- per persoon. Vergeet je reservekleding niet!
Verreweg het grootste deel van Nationaal Park De Alde Feanen is alleen over water bereikbaar. Een echt vaargebied dus. De grootte en variatie in landschappen en vogelsoorten is indrukwekkend. Bioloog Freek Vonk noemde het zelfs liefkozend de Afrikaanse Savanne van Fryslân. Soms spot je een ree of roofvogel. Momenteel broedt de imposante zeearend in de Alde Feanen. Ontdek hoe hij aan zijn bijnaam 'de vliegende deur' komt.