De Staat is slotact op het Popcity-festival.
De Staat is slotact op het Popcity-festival. Foto: Ingezonden

Popcity zondag in Drachten met De Staat en Ali B

DRACHTEN - Zondag 23 juli vindt het gratis toegankelijke Popcity-festival plaats in het Thalenpark te Drachten. Poppodium Iduna zet de vierde editie neer van het succesvolle festival, met als headliners rockband De Staat en publiekslieveling Ali B.

Dit jaar bestaat de gevarieerde line-up in totaal uit zeven bands. Rockband De Staat werd onlangs onderscheiden met een nummer 1-positie in de 3FM Festival Top 100 van 2017. .De Staat zal de zondagavond van Popcity afsluiten.

Rapper, entertainer en tv-persoonlijkheid Ali B komt s 'middags al naar Popcity om met volledige band zowel zijn solohits als nummers uit zijn succesvolle programma 'Ali B op volle toeren' ten gehore te brengen. Mister and Mississippi bracht dit voorjaar het goed ontvangen derde album 'Mirage' uit, recent werd de nieuwste single 'The Repetition Of Being A lone' gereleased. Voeg daarbij toe het feestelijke TenTemPiés, de eigenwijze Rotterdamse sixties rock 'n roll-formatie Jerry Hormone Ego Trip, de mix van pop, folk en hiphop van Stuart Mavis en traditiegetrouw de opening van het festival door de winnaar van de Kleine Prijs fan Fryslân Katie Koss. Popcity duurt van 15.00 tot 23.00 uur.