Gerrit Benner Prijs

LEEUWARDEN - De provincie Fryslân looft dit jaar voor de zevende keer de Gerrit Benner Prijs voor Beeldende Kunst uit. Deze prijs zal toegekend worden aan een professioneel beeldend kunstenaar bij wie een recente ontwikkeling in het werk toonaangevend is voor het kunstaanbod in Fryslân.

Deze ontwikkeling moet zich hebben gemanifesteerd binnen de termijn van twee volle kalenderjaren (2015/2016) voorafgaand aan het jaar dat de prijs wordt uitgereikt. Van de inzendingen worden drie kunstenaars genomineerd. De winnende kunstenaar ontvangt een bedrag van € 4.000,-, een oorkonde en een tentoonstelling in het Fries Museum. De twee overgebleven genomineerde kunstenaars ontvangen ieder € 500,- als aanmoediging. Inzenden kan tot en met vrijdag 28 juli.

Belangstellenden die in aanmerking willen komen voor deze prijs kunnen het hiervoor bestemde documentatiemateriaal en de daarbij behorende motivatie (zie het reglement) tot en met vrijdag 28 juli inzenden naar het onderstaande adres. Je ontvangt een bevestiging van deelname. Keunstwurk, ter attentie van Geartsje de Vries, Postbus 1288, 8900 CG Leeuwarden, Bezoekadres Wissesdwinger 1, Leeuwarden.

Waterdiertjes
ontdekken (6+)

EARNEWALD - In de onderwaterwereld leven grote roofvissen als de snoek, maar ook veel kleinere diertjes, zoals de waterschorpioen en het bootsmannetje. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar ontdekken het waterleven met schepnet en loeppotjes.

Op 1 augustus van 14.00 tot 16.00 uur organiseert It Fryske Gea een jeugdexcursie waterdiertjes vangen in Nationaal Park De Alde Fea nen. De gids vertelt over de juffers, bootsmannetjes en gevangen visjes. Geef je uiterlijk maandag 31 juli 15.00 uur op via 0511 - 539618. Deelname is voor leden van It Fryske Gea op vertoon van de ledenpas gratis, niet-leden betalen € 4,-. Vergeet je laarzen niet!