Winnaars Kidsrun

DRACHTEN - Vrijdag 7 juli werd bij de winkel Leffel Sportswear Drachten /100 % Voetbal Drachten de schoolprijs voor de 'Fanatiekste school' van de Kidsrun 2017 uitgereikt. Eerder dit jaar, op zondag 11 juni, liep een recordaantal van 450 kinderen de 1 mijl van 'De 8 van Drachten'. De drie scholen die verhoudingsgewijs de meeste deelnemers had aangemeld kregen een geldprijs om te besteden aan sport- en beweegmateriaal op school.

Leffel Sportswear Drachten /100 % Voetbal bedacht de schoolprijs 'Fanatiekste school Kidsrun 2017' om zoveel mogelijk kinderen van de basisscholen uit Smallingerland met de Kidsrun te laten meedoen. Coaches Sport & Bewegen van Sportbedrijf Drachten organiseerden wijklopen om de kinderen te motiveren.
Er streden in Drachten acht scholen met 360 deelnemers om de schoolprijs. De eerste prijs ter waarde van € 500,- is gewonnen door Jenaplanbasisschool de Wiekslag. Maar liefst 57,8 procent van de leerlingen en leerkrachten van deze school deed mee met de Kidsrun. De tweede prijs van € 250,- is in ontvangst genomen door leerlingen van PCBO de Spreng (deelname 31,5 procent). OBS 't Tweespan won met een aanmeldingspercentage van 28,3 procent de derde prijs van € 100,-.

Nieuwe bussen door Dokkum

DOKKUM - Het is oplettende mensen vast opgevallen dat er twee nieuwe bussen met een opvallend kleurrijk logo door Dokkum en omstreken rijden.

Op maandag 3 juli zijn deze nieuwe bussen overgedragen aan de heren K. Koning en L. Haaima, ondernemers van Koning-Haaima Bouw. Met de overhandiging van de sleutel, door de heer M. Lijzenga van autobedrijf Lijzenga uit Damwâld, werden de nieuwe bussen officieel in gebruik genomen.

Sinds maart 2015 zijn Koning en Haaima samen werkzaam om overal in Nederland timmer- en onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Voor deze samenwerking hebben ze vele jaren aan werkervaring in de bouwwereld opgedaan, zowel zelfstandig als in loondienst. Deskundigheid, professionaliteit en veiligheid hebben tot de aanschaf van de bussen geleid. De heren kunnen met hun nieuwe bussen op verschillende plekken in Nederland hun werkzaamheden voortzetten.

100 jaar bij Stertil

KOOTSTERTILLE - Jelke Visser en Jan Hoeksma zijn vijftig jaar in dienst bij Stertil BV.

Allebei zijn ze begonnen bij Stertil toen ze zestien waren. Beide mannen hebben bij Stertil veel beleefd door de jaren heen en werkten op verschillende plaatsen in de productie. Jelke Visser werkt nu al een tijd op de productie bij de Stertil-Koni hefbruggen en Jan Hoek sma bij de voorbewerking van de Stertil Dock Products.

Kleurtalenten

FEANWALDEN - Feanwâlden wordt altijd als schrijversdorp omschreven, maar de kleurwedstrijd bij boeken- en kaartenwinkel 'Het Vergeet-mij-Nietje' heeft uitgewezen dat er veel bijzondere kleurtalenten in Feanwâlden wonen.

Acht kinderen namen bij de winkel hun prijs in ontvangst. De allerjongsten waren nog maar twee jaar en leverden toch al een mooi kunstwerk in. De kleurplaat hadden ze gekregen tijdens de 'Open Dag' op 20 mei in het kader van het feit dat 'Het Vergeet-Mij-Nietje' al twintig jaar in Feanwâlden zit met de winkel in tweedehands boeken en prentbriefkaarten.

In een gezellig halfuurtje werden alle kinderen verrast met een kleurboekuitgave van het beroemde boek van Eric Carle 'Rupsje Nooitgenoeg''. Deze keer in een bijzondere uitgave in het Fries: 'Myn eigen Rûpke Noaitgenôch'. Gerda van der Wijk had haar boek prachtig ingekleurd en de kinderen hingen aan haar lippen toen ze het boekje voorlas. Dat een rups in veertien dagen zoveel moet eten om tot een prachtige vlinder te worden.... Voor elk kind was er nog een lekker stuk fruit.