Tweelingdorp Gerkesklooster-Stroobos viert feest

GERKESKLOOSTER-STROOBOS - Het achtste jaarlijkse dorpsfeest op rij vieren ze deze week in Gerkesklooster-Stroobos. Vanaf vandaag, woensdag 19 juli tot en met zondag 23 juli zijn er diverse evenementen, opgezet door de stichting dorpsactiviteiten. Het enthousiaste bestuur heeft zijn best weer gedaan om voor ieder wat wils te organiseren.

Woensdag 19 juli (vandaag) wordt de feestweek geopend door brassband Gloria Deï. Zij zullen vanaf het dorpshuis, door het dorp, richting het evenemententerrein marcheren en hierbij een mars ten gehore brengen. Gloria Deï werd onlangs wereldkampioen in de tweede divisie tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Aansluitend zal in de feesttent de vierde editie van de ladiesnight van start gaan. Er zijn weer verschillende nieuwe standhouders, ook kan men meedoen aan workshops. Er is livemuziek van Folkert Hans Tolsma. De ladiesnight biedt een avondvullend programma.

Esperando's zetten
feesttent op z'n kop

Donderdagmiddag is de 55+ middag. Onder het genot van een hapje en een drankje is er een gezellig samenzijn. 's Avonds staat er een spannende en uitdagende Kleasterrun op het programma. Met de recreatieve survivalrun, opgezet door ervaren survivalaars, kan iedereen zijn grenzen opzoeken of zelfs verleggen. Aansluitend is in de tent Moonlight met een gezellige drive-in show.

Vrijdagmiddag staan de kinderen in het middelpunt. Op het evenemententerrein worden door sport- en muziekverenigingen en workshops georganiseerd voor de kinderen tot en met groep 8. Ook aan de allerjongsten is gedacht met bouwblokken en little tikes.

's Avonds gaat 'het dak er af'. De Esperando's komen de tent op z'n kop zetten. De Esperando's is dé band voor elke feesttent of welk gezellig feest dan ook. De mannen staan bekend om hun humor en enthousiasme en weten binnen no time de juiste sfeer te creëren! Een avondje Esperando's betekent gegarandeerd feesten! Een spektakel dat alle zintuigen prikkelt met special effects en een te gekke lichtshow.

Nieuw dit jaar zijn de boerenspelen op zaterdagmiddag. Op het evenemententerrein worden in teams van zes personen verschillende spellen gespeeld. Van een kruiwagenrace en een estafette tot hooivorkdarten.

Zaterdagavond gaat wederom het dak eraf door Bandje Speciaal! Sinds 2013 zijn de mannen niet meer weg te denken uit het Nederlandse feestcircuit. In een sneltreinvaart laten zij alle guilty pleasures voorbij razen!

Zondag wordt de feestweek afgesloten met de tentdienst. Het thema dit jaar is 'Jij hoort er ook bij!' onder leiding van ds. Dieke de Vries uit Drachten. Ook wordt er in deze dienst gedoopt. Na de primeur van vorig jaar waren er dit jaar weer ouders die hun kind willen laten dopen tijdens deze dienst. De tentdienst wordt muzikaal ondersteund door Pro Junior en Gloria Deï.

Het volledige programma, met tijdstippen en verdere informatie, is terug te vinden op de website
www.sdags.nl