Tsjerkepaad organiseert Kleasterrûntsjes

Tsjerkepaad organiseert deze zomer vier Kleasterrûntsjes: wandel- en fietstochten langs kerken en plaatsen waar kloosters hebben gestaan. Daarmee sluiten de rûntsjes aan bij het jaarthema van Tsjerkepaad: Rome en de Reformatie. Het eerste kleasterrûntsje start op 15 juli vanuit Leeuwarden.

Het tweede rondje is op 19 augustus in Gerkesklooster en Burum. Zaterdag 26 augustus is het tijd voor een wandel- en fietstocht in Metslawier, en het laatste kleasterrûntsje is op 9 september in Bolsward.

"We hopen deze zomer weer te genieten van de rust, die uitgaat van de kerken en het landschap, en aandacht te geven aan de kloosters die zoveel hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van het maatschappelijk en cultureel en geestelijk leven in Fryslân."

De inloop is iedere keer vanaf 9.30 uur en om 10.00 uur begint een korte viering. Daarna een wandeling (gezamenlijk, 15 kilometer), of fietstocht (individueel, tussen de 25 en 40 kilometer). Informatie over de route en de kloosters ontvangen de deelnemers ter plaatse.

De kosten van alle kleasterrrûntsjes bedragen € 5,- p.p. Graag zelf een lunchpakket meenemen.

Voor de wandeltocht geldt een maximum van vijftig deelnemers. Opgave voor zowel de wandeltocht als de fietstocht tot uiterlijk drie dagen van te voren via kleasterpaad@gmail.com.