Expositie 'Romantiek in Vledder'

VLEDDER - In Museums Vledder zijn na drie maanden de deuren gesloten achter de expositie van het werk van Henk Helmantel en Henk Heideveld. Vervolgens worden ze weer wijd geopend voor het werk van Martin Sijbesma, vanaf 1 juli tot en met 23 september.

De expositie 'Henk Helmantel als voorbeeld' heeft in drie maanden tijd een recordaantal bezoekers naar Museums Vledder getrokken. De reacties waren onverdeeld zeer positief. Opmerkingen als "Wat een verrassend museum! En dat nog wel in zo'n klein dorp." en: "... geen spijt dat we hier speciaal voor uit Haarlem gekomen zijn", of "We voelden ons meteen thuis en zijn nog lang niet uitgekeken. Komen zeker terug voor de nieuwe expositie". Prettige geluiden om te horen, goed voor het museum, en goed voor Vledder en de omliggende regio.
Al die enthousiaste bezoekers hebben nu aanleiding om weer een reisje naar Vledder te plannen. Vanaf 1 juli tot en met 23 september kan in Museums Vledder werk worden bewonderd van de autodidact Martin Sijbesma, de Friese schilder met een passie voor stillevens, oude gebouwen en antieke auto's. Op dit moment werkt Sijbesma aan een serie van 100 portretten van vrouwen die belangrijk zijn in zijn leven. Enkele hiervan zijn op de expositie te zien.

De officiƫle opening van de expositie 'Romantiek in Vledder' was op zaterdag 8 juli, in aanwezigheid van Martin Sijbesma en zijn vrouw.
Maak een aantekening in uw agenda: het is alleszins de moeite waard om deze expositie in de komende maanden te bezoeken.

Openingstijden: woensdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur.
www.museums-vledder.nl