Pech softbalsters

VEENDAM - De softbalsters van Drachten Diamonds speelden zondag tegen the Blokes. Hester Smit liep een zware blessure op.

Coach Aline Obbink had twee oud-speelsters Wendy Tromp en Bauk de Haan om haar team compleet te maken. Obbink besloot met acht dames af te reizen naar Veendam waaronder de jonge en nieuwe speelster Sanne van Zijl.

In de eerste inning deden de Drachtsters goede zaken aan slag. Ze maakten gretig gebruik van de fouten van The Blokes en er werden veel honken gestolen. Aan slag waren de slagvrouwen uit Veendam afwachtend en ze wachtten veelal op vier wijd om op de honken te komen. Toch wisten de Drachtsters nullen te maken. Er waren mooie honkslagen voor Lilianne Land, Silke van der Molen, Hester Smit, Aline Obbink en Anneloes van Eijk.

In de vijfde inning kwam Hester Smit lelijk in aanraking met de derde honkvrouw van Veendam tijdens een steelactie met sliding. Ze is overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Dat was einde wedstrijd bij een achterstand van 7-3. Smit is een maand uit de running door haar gezwollen, verstuikte enkel. Zondag 16 juli speelt Diamonds een thuiswedstrijd om 12.00 uur aan de Sportlaan tegen de Giants uit Hengelo. Na de zomerstop komen ze 20 augustus in actie tegen Caribe 2 uit Groningen.