Een laserboot van zeilschool Pean, één van de samenwerkende Friese zeilscholen.
Een laserboot van zeilschool Pean, één van de samenwerkende Friese zeilscholen. Foto: Ingezonden.

Zeilscholen Friesland klaar voor drukke zomer

DE VEENHOOP - Het zeilkamp-seizoen voor de zeilscholen in Friesland is zondag begonnen. De scholieren uit de vakantieregio midden Nederland gaan als eerste met vakantie en kiezen ook dit jaar weer in grote getale voor een zeilkamp in Friesland.

De samenwerkende Friese zeilscholen van zeilscholenfriesland.nl staan klaar om ze een onvergetelijk zeilkamp te bezorgen. Het aantal boekingen bij de vijf Friese zeilscholen is al jaren stabiel. Wat opvalt is dat mensen steeds later boeken. "Door het gemak van internet kunnen mensen later beslissen wanneer ze op vakantie gaan. Daardoor wordt ook later beslist in welke week de kinderen op zeilkamp gaan", aldus Christophe Meijer van zeilschool Pean bij Nes (bij Akkrum).

De week voordat de kinderen naar de Friese zeilscholen komen worden de punten op de "i" gezet, zodat alles meer dan honderd procent in orde is. "Nu gaat het om de details", zegt Cor Zandstra van Zeilschool de Veenhoop. "Om te zorgen dat de zeillessen niet stranden op materiaalpech is alles goed nagelopen. Dat doen we na elke zeilschoolweek weer, om de kwaliteit te garanderen."

De vijf zeilschooleigenaren van de Friese zeilscholen (Zeilschool de Bird, Zeilschool de Morra, Zeilschool Neptunus, Zeilschool Pean en Zeilschool de Veenhoop) overleggen regelmatig over de stand van zaken.
Komend seizoen zullen weer rond de 5.000 jonge zeilers bij de vijf Friese zeilscholen komen om de mooiste week van hun jaar te beleven. www.zeilscholenfriesland.nl.