Afbeelding
Foto: Ingezonden

Salsa Latin Solo

BUITENPOST - In september starten de nieuwe Salsa Latin Solo cursussen bij Dansschool Hildansa. Salsa Latin Solo is solodansen in een gezellige groep op salsa en andere latinritmes zoals chachacha, merengue, bachata, reggaeton en salsaton. De lessen zijn geschikt voor jong en oud. Er is een gratis proefles op 6 september in Burgum en op 8 september in Buitenpost. Aanmelden en meer informatie: www.hildansa.nl.

Uitje Nij Tjaerda

LAUWERSOOG - Zorgteam Nij Tjaerda van Thuiszorg Het Friese Land en Elkander, organiseerden 29 juni een busreisje naar Lauwers oog. De chauffeur van Birwa Tours vertelde de groep van tachtig personen tijdens de rit wat er te zien was. Een van de oudste passagiers riep onderweg enthousiast: "Hier ben ik geboren". In Lauwersoog stond de koffie met kibbeling klaar. De bewoners waren allen zeer tevreden.

Paintbar naar
Paviljoen de Leyen

ROTTEVALLE - Het uit Amerika overgewaaide concept van Paintbar lijkt in Nederland ontzettend goed aan te slaan. Op 21 september en 26 oktober komt Paintbar naar Paviljoen de Leyen, om hier haar eerste Friese evenementen te organiseren. Tijdens een paintbar-evenement worden de deelnemers uitgenodigd om onder het genot van een goed glas wijn een zelfgemaakt schilderij te creëren. De professionele artiesten van Paintbar leggen stap-voor-stap uit hoe het schilderij van die avond moet worden gemaakt. Via het online boekingssysteem op www.paintbar.nl kunnen geïnteresseerden zich inschrijven.

Talant overweegt vertrek uit
Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN - De locaties voor wonen en dagbesteding van Talant verdwijnen wellicht uit Surhuisterveen. De behuizing is verouderd en daardoor niet meer geschikt om de juiste zorgkwaliteit te leveren voor ouderen met een verstandelijke beperking. Nieuwbouw is volgens de directie niet rendabel omdat er geen vraag meer is naar deze vorm van zorg in Surhuisterveen. De medezeggenschapsraden moeten zich nog over het voornemen van Talant uitspreken.

Fammejûn in
feestweek

BUITENPOST - Op zaterdag 29 juli vindt vanaf 17.00 uur de Fammejûn weer bij Cadeau- en Streekwinkel Op 'e Stâl plaats. Een avond tijdens de feestweek in Buitenpost enkel en alleen voor vrouwen, op het erf van Op 'e Stâl. Ook dit jaar start de Fammejûn met een heerlijk buffet gemaakt door kok Meent-Sytze. Verder is er een avondvullend programma met drie modeshows, livemuziek, de tuinbar en het kledingcafé. Ook zijn er diverse stands met thema's als gezonde voeding, huid, voetenmassage, woonaccessoires en biobloemen. Een bezoek aan de Fammejûn is gratis.

Bedrijven dragen Admiraliteitsdagen warm hart toe

DOKKUM - Meer dan 200 bedrijven sponsoren de Admiraliteitsdagen. "Er zijn wel een paar sponsoren gestopt wegens verhuizing of om financiële redenen, maar we hebben er ook weer een heleboel nieuwe sponsoren bijgekregen'', aldus voorzitter Bert Reinders van de sponsorcommissie. De sponsoren komen uit heel Friesland, maar ook uit Groningen en zelfs landelijke bedrijven willen hun naam verbinden aan het evenement, dat dit jaar van 7 tot en met 10 september in Dokkum plaatsvindt.