Spijkerdorp: subsidie voor onderhoud

DRACHTEN - Spijkerdorp in Drachten gaat ruim 16,6 mille investeren om diverse onderdelen te verbeteren en enkele nieuwe speeltoestellen aan te schaffen. De gemeente Smallingerland subsidieert hiervan 12.000 euro, precies het bedrag waar het bestuur van Spijkerdorp om had gevraagd.

De investeringen betreffen een airtrampoline, een Fantallica satellietcarrousel, een Pannaveld (het aanvullende grondwerk), reparatie van draaimolen Orbid, groot onderhoud aan de glijbaan en het verwijderen en vervangen van een asbesthoudend dak van de opslagruimte voor speeltoestellen.

De totale kosten zijn geraamd op 16.667 euro. De gemeente betaalt twaalfduizend, de rest wordt gefinancierd het fonds NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind), door sponsoren, met geld van donateurs en door inzet van vrijwilligers.

Meerjarensubsidie

Penningmeester Geert van der Meer van BASS/Spijkerdorp meldt: "De subsidietoekenning maakt deel uit van het budget dat de gemeente al eerder heeft begroot voor het onderhouden van de vier Drachtster speeltuinen in de jaren 2016 tot en met 2019.

De subsidie van de gemeente is dus niet zozeer iets speciaals of extra's, maar onderdeel van de reeds toegekende meerjarensubsidie voor het verplichte onderhoud aan de speeltuinen. Het bedrag van de gemeente moeten we overigens nog ontvangen en de werkzaamheden zullen aanvangen na de zomervakantie."