Tsjerkepaad met foto-expositie

ROTTEVALLE - Zaterdag 15 juli is de Doopsgezinde kerk van Rottevalle 's middags van
13.30 tot 17.00 uur open in het kader van 'Tsjerkepaad'. De kerk met twee gekleurde ramen van de bekende schilder Jentje Popma is zeker een bezoekje waard. Tevens is er dit jaar de foto-expositie 'Rottevalle 1941 en nu'.

Wijnproeverij
theetuin de Hollen

RYPTSJERK - Teetún de Hollen, Oosterdijk 16 in Ryptsjerk, houdt zaterdag 15 juli vanaf 16.00 uur, in samenwerking met Wijnadvies Waijenberg uit Mûnein, een wijnproeverij in de theetuin. Bezoekers kunnen genieten van de kwaliteitswijnen en van zelfgemaakte hapjes. Petra Waijenberg vertelt de verhalen achter deze producten in een natuurlijke omgeving die de theetuin biedt. Opgave: 06-37090635/ info@teetundehollen.nl

Kunst bij VAKwerk

BURGUM - VAKwerk Burgum wil leegstaande panden met kunstzinnigheden aankleden, zodat het plezierig winkelen blijft in Burgum.

Kunstenaars hebben een podium om hun werk te laten zien en de verkoper of verhuurder laat ongemerkte eventuele kopers en huurders het pand met mogelijkheden zien. Er is een nieuwe expositie tot eind augustus met acht nieuwe kunstenaars in een grote verscheidenheid aan werk. Janny Bruinsma/gemengde techniek, Erik Mol/grafiek en schilderijen, Joke Steneker/stenen beelden en schilderijen, Minny van der Vlugt/keramiek, Ineke Carolus/vilt, Suzan Bosch/projecten en vilt, Hetty Combs/schilderijen, Geert Schuurman/keramiek, Joke Ket/schilderijen en DUZZZ/stenen beelden. Stap vrijblijvend binnen in het pand aan de Tsjibbe Geartsstrjitte 3, schuin tegenover de Hema.

Imaginarium

TYTSJERK - Zaterdag 19 en zondag 20 augustus viert het Imaginarium Festival haar eerste lustrum in Park Vijversburg. Stichting op Toutenburg, beheerder van het park, viert haar 125-jarig bestaan. Dubbel feest, vandaar 'Kening Striid', met echte zwaarden en echte gevechten. Ridders, prinsessen, Vikingen en oermensen zijn welkom. Er is ook muziek. saterdags Laboratorium Piesni uit Polen, zondags Rapalje. Zaterdag 19 augustus van 11.00 tot 23.00 uur en zondag 20 augustus van 11.00 tot 19.00 uur.

De Wâldsang

Bij cultuurcentrum De Wâldsang deden 803 scholieren muziekexamen. Instrumentaal in de vrije tijd: 230. Ook zijn 220 certificaten 'Kidpop' uitgereikt: basisvaardigheden op instrumenten die veel in popbands voorkomen.