Lena Henstra krijgt als welkomstgeschenk van Jan Alserda het 
clubfietsshirt van TFCS.
Lena Henstra krijgt als welkomstgeschenk van Jan Alserda het clubfietsshirt van TFCS. Foto: TFCS.

Honderdvijftigste lid Toerfietsclub Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN – De in december 2015 opgerichte Toerfietsclub Surhuisterveen (TFCS) maakt een stormachtige groei door. Na anderhalf jaar kon zij al het honderdvijftigste lid verwelkomen: Lena Henstra uit Opende. Zij is tevens de vijfentwintigste vrouw die zich aansluit bij de vereniging.

"Een positieve ontwikkeling", zegt Jan Alserda, secretaris van de club. "Het damesfietsen is erg in opkomst. Dat merken wij ook in de groei van ons ledental. Het is geweldig dat er steeds meer vrouwen bijkomen. We hebben leden van twintig tot zeventig jaar." Tijdens de Feanster wielerweek rondom de Pieter Weening Classic (PWC) en de Profronde Surhuisterveen is er op maandag 24 juli een speciale Lady's day ingepland.

Er zijn speciale clubavonden. De dinsdag is een speciale 'Lady's avond', ook voor vrouwen die beginnen te fietsen. De woensdagavond is zowel voor mannen als vrouwen. TFCS heeft nauwe contacten met het Wielercomité Surhuisterveen. Zo is de club ook nauw betrokken bij de Pieter Weening Classic op zaterdag 22 juli.

De voorinschrijving is inmiddels gestart via www.wielrennensurhuisterveen.nl.