Lichtroute tijdens feest Buitenpost

BUITENPOST - Tijdens de feestweek in Buitenpost wordt een lichtroute van versierde straten en tuinen georganiseerd. Veel straten zijn al druk bezig met de voorbereidingen. Vrijdag 28 juli wordt er door Veenstra Reizen een rondrit aangeboden.

Senioren en mensen die niet in staat zijn om fietsend de route te volgen, worden hiervoor uitgenodigd. Wilt u mee met deze gezellige rondrit? Geef u dan op bij Haersmahiem. Woont u in Boelensstate, Molenhof of Bouwhof dan kunt u zich daar opgeven met een inschrijfformulier. Tijdens de rondrit zal een officiƫle jury meerijden, die de straatversiering en de versierde tuinen zal beoordelen. Men kan de bus verwachten tussen 21.30 en 22.30 uur. Er zijn per categorie drie prijzen te winnen, beschikbaar gesteld door @Work personeelsdiensten uit Drachten. Is uw straat/tuin nog niet opgegeven voor de lichtroute? Doe dit dan voor 22 juli via lichtroutebuitenpost@hotmail.com en geef daarbij aan: straatnaam, thema, contactpersoon (tel/mail), versierde tuin (huisnummer), voorkeur rijrichting door de straat.

Zomermarkt
Singelland

BURGUM - Leerlingen van OSG Singelland Burgum organiseren op maandag 17 juli een 'Simmermerk', een Zomermarkt aan de Schoolstraat 101 in Burgum.

Van 10.00 tot 14.00 uur zijn er verschillende kraampjes en spellen, allen door de leerlingen georganiseerd. Het doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel Shoma, omdat volgens Singelland Burgum iedereen recht heeft op onderwijs. Op de 'Simmermerk' verkopen de leerlingen zelfgemaakte producten, zal er muziek worden gemaakt, auto's worden gewassen en nog veel meer. Met de verschillende activiteiten gaan de leerlingen geld bijeen brengen voor de Stichting Shoma. Die heeft als doel om het onderwijs in de omgeving van Rubya in Tanzania te bevorderen.

Kunstexpositie
Jantina Herder

HURDEGARYP - Kunstenaar Jantina Herder exposeert tot en met 11 oktober in de bibliotheek in haar eigen dorp Hurdegaryp.
Jantina: "Natuur is mijn uitgangspunt en mijn inspiratie. Met name vogels en bloemen zijn voor mij geliefde onderwerpen. Ik vul het aan met mijn fantasie, wat mij een heerlijk gevoel van liefde en vrijheid geeft. Ze bezitten schoonheid en variatie van kleur en vorm. Mooie onderwerpen om te fotograferen en te schilderen, zodat je buiten naar binnen haalt." De tentoonstelling, in samenwerking met Art Connection, is maandag, woensdag en vrijdag te bezoeken en duurt tot en met 11 oktober.
Openingstijden: maandag 10.00 tot 12.00 en 15.00 tot 18.00 uur. Woensdag 15.00 tot 20.00 uur. Vrijdag 15.00 tot 20.00 uur.