De toekomstige kruising Rijksstraatweg/
Easteromwei, met extra waterpartijen.
De toekomstige kruising Rijksstraatweg/ Easteromwei, met extra waterpartijen. Foto: Ingezonden

C. van den Adel 'doet' Hurdegaryp

BURGUM/HURDEGARYP - Aannemersbedrijf C. van den Adel uit Burgum gaat de Rijksstraatweg in Hurdegaryp herinrichten. De gemeente Tytsjerksteradiel is opdrachtgever. Van den Adel en de gemeente maken na de zomer de planning bekend.

Wethouder Houkje Rijpstra: "De gemeente is der mei ynnommen dat nei Garyp en Burgum ek it wurk yn Hurdegaryp útfierd wurde sil troch in oannimmer út de eigen gemeente. Der is boppedat goed neitocht troch de oannimmer oer saken as de berikberens, de feiligens en de kommunikaasje oangeande it wurk."
Via een onderhandse procedure had de gemeente vijf regionale aannemersbedrijven gevraagd in te schrijven. C. van den Adel bleek de 'economisch meest voordelige inschrijving' te hebben gedaan. De totale gemeentelijke investering in het project Hurdegaryp bedraagt ongeveer vier miljoen euro, waarvan de helft wordt bijgedragen door de provincie Fryslân. Het plan voor de herinrichting is tot stand gekomen met inbreng van de bevolking via een Klankbordgroep en inloopmomenten voor het dorp.

De planning van de klus wordt na de zomervakantie bekend gemaakt, verwacht woordvoerder Jaap Middel van de gemeente. Zie ook: www.t.diel.nl/kikhurdegaryp.