Tijdens de Hynstedagen houdt 'Ta it Bihâld' keuringen in verscheidene klassen en de daarmee verbonden 
kampioenschappen.
Tijdens de Hynstedagen houdt 'Ta it Bihâld' keuringen in verscheidene klassen en de daarmee verbonden kampioenschappen. Foto: Klaas Rozema

Hynstedagen met kampioenschappen en shows

GARYP - Paardenliefhebbers kunnen van donderdag 20 tot en met zaterdag 22 juli hun hart weer ophalen tijdens de Hynstedagen op de Sumarreheide bij Garyp. Het is een groots paardensportevenement in Fryslân, waar iedere paardenliefhebber elk jaar weer naar uitkijkt.

Ook dit jaar bieden de Hynstedagen weer een afwisselend en prachtig programma met keuringen, tuigrubrieken, kampioenschappen, avondconcours en shows. Dat allemaal met gratis entree op alle dagen!
Op donderdag 20 juli om 13.00 uur wordt gestart met dressuur.

Avondconcours met
poppenrace op pony's

Vrijdag 21 juli bestaat uit een gevarieerd programma, dat begint om 9.00 uur. Na het ochtendprogramma wordt traditiegetrouw gestart met de rubrieken met ponykeuringen en vervolgens het avondconcours met de spectaculaire poppenrace op Shetlandpony's, dressuur mennen, tuigrubrieken, schoonste geheel, Hackney's en Taveno.

Zaterdag 22 juli, de slotdag, start om 8.00 uur. Deze dag staat in het teken van het Nederlands kampioenschap ereklasse nationaal en regionaal en de show van Fleurop. Op deze fokdag van het Fries ras worden de kampioenschappen in tal van variaties gehouden.

Het Friese paard komt wederom deze dag ruim aan bod. Bekijk de website www.hynstedagen.nl voor het volledige programma. De organisatie van dressuur en de keuringen Fries ras is in handen van fokvereniging 'Ta it Bihâld' uit Burgum.

De Hynstedagen zijn te bewonderen op de concoursterreinen bij Garyp. Men vindt dit terrein met ruime parkeerplaatsen door de borden Hynstedagen te volgen.
Voor het publiek is het een festijn om naar uit te kijken, met gratis parkeren en gratis toegang op alle dagen.
Voor sponsoren is er plaats om vrijdag of zaterdag op een ontspannen wijze de (zakelijke) contacten te onderhouden.