Het kampioensteam meisjes MC 2 van 
hockeyclub de Graspiepers.
Het kampioensteam meisjes MC 2 van hockeyclub de Graspiepers. Foto: Ingezonden

CBS De Lichtbron voert actie voor KiKa

BUITENPOST - Zeven teams van CBS De Lichtbron uit Buitenpost namen deel aan de Lodenhelrun. De leerlingen waren fanatiek tijdens de survivaltocht. Door hun doorzettingsvermogen en zelfbedachte acties hebben de leerlingen een bedrag van € 2076,85 opgehaald voor KiKa. Ze hebben de cheque overhandigd aan 'Team Joris.'

MC Graspiepers kampioen

DRACHTEN - De meisjes MC2 van Hockeyvereniging de Graspiepers uit Drachten werden glansrijk kampioen na een 10-0 overwinning op GHBS.

Door de nummer 2 en 3 werden ze wekenlang op de voet gevolgd. Winst of gelijkspel was voldoende om in de laatste competitiewedstrijd de kampioenstitel binnen te halen. Met dertien overwinningen en één nederlaag uit veertien wedstrijden, wisten ze 39 punten te behalen met een doelsaldo van 75 doelpunten voor en 7 tegen. Omdat het team geen vaste keeper had, moesten de spelers per toerbeurt een wedstrijd keepen, wat de prestatie des te groter maakt. Het kampioenschap is feestelijk gevierd met een barbecue.
Op de foto de speelsters van het kampioensteam: voor v.l.n.r. Laura Bosma, Bregt Alkema, Dominique van Dijk, Mirjam van der Woude, Eva Pots en Kirsten Muller. Achter v.l.n.r.: Gijs Mank, Iris Tiktak, Nòna Kumbangsila, Ilke Bloem, Lieke van Dijk, Ilse Mank, Laura Huizinga, Annelie Dekker, Emma Stob en Jacob van Dijk.