De Boljeiers en de Wettertoerkapel 'dweilen' door Burgum. Ook dit jaar zijn ze, samen met Dweilorkest Dinges en De Harrekieten, van de partij.
De Boljeiers en de Wettertoerkapel 'dweilen' door Burgum. Ook dit jaar zijn ze, samen met Dweilorkest Dinges en De Harrekieten, van de partij. Foto: Ingezonden

Burgumer Dweildag met vier dweilorkesten

BURGUM – In het centrum van Burgum wordt zaterdag 15 juli de Burgumer Dweildag gehouden.

Het evenement start om 13.00 uur bij hotel-café 't Roodhert. Vervolgens krijgen de dweilorkesten een plekje in het centrum. De deelnemers zijn blaaskapel De Harrekieten uit Surhuisterveen, De Boljeiers uit Tijnje, De Wettertoerkapel uit Drachten en Dinges uit Emmen. Om 13.30 uur staat elk orkest op zijn plek: bij Beerda Mode op het Bulthuisplein, kapsalon Peter & Binny aan de Schoolstraat en Primera op de Markt. Om het half uur wisselen de orkesten van standplaats, zo is er continu vrolijke muziek in hartje Burgum. Om 16.00 uur verzamelen de dweilorkesten zich bij de Primera voor een gezamenlijk slotoptreden.

Deelnemende dweilorkesten

De Harrekieten is een blaaskapel bestaande uit een groep van zo'n veertien muzikanten. Het repertoire is erg divers en varieert van Nederlandse hits tot Engelse klassiekers. 'U vraagt, wij spelen' is het motto. Dweilorkest De Boljeiers bestaat uit zo'n achttien enthousiaste muzikanten. De Boljeiers hebben een groot repertoire met voor elk wat wils, van 'Je t'aime moi non plus' tot 'Kom van dat dak af', als het maar swingt. Dweilorkest de Wettertoerkapel komt uit Drachten en is al meer dan dertig jaar actief binnen en buiten Friesland. De Wettertoerkapel brengt tijdens feestelijke evenementen een spetterend en zeer breed repertoire ten gehore. Dweilorkest Dinges komt uit Emmen en is naar eigen zeggen het vrolijkste dweilorkest van Drenthe. Door het uitgebreide repertoire, de vrolijke muziek en het enthousiasme trekt dit in felblauwe kleding gestoken orkest zeker de aandacht.

Houd voor alle activiteiten in Burgum www.burgum.frl en de Facebookpagina Burgumheeftmeer goed in de gaten.