Burgemeester Ellen van Selm (rechts aan tafel) tekent de overeenkomst in Cannes.
Burgemeester Ellen van Selm (rechts aan tafel) tekent de overeenkomst in Cannes. Foto: G. van Rooij

Expositie in Cannes en Beetsterzwaag

CANNES/BEETSTERZWAAG - De Stichting Historisch Beetsterzwaag organiseert in samenwerking met de Tinco Lycklama Foundation een expositie over Tinco Lycklama à Nijeholt (Beetsterzwaag, 9 juli 1837 - Cannes, 7 december 1900).

Burgemeester Ellen van Selm heeft vorige week in Cannes de samenwerking tussen beide gemeenten contractueel bevestigd en getekend. De expositie is nu in Cannes te zien in het museum waarvan Lycklama à Nijeholt in feite de oprichter was, door zijn collectie uit het Midden-Oosten in 1877 aan de stad Cannes te schenken.

De gemeente Opsterland en de Stichting Historisch Beetsterzwaag hopen dat de expositie volgend jaar een mooie aanvulling is op Kulturele Haadstêd LF 2018.
In Musée de la Castre is vanaf 8 juli de tentoonstelling 'De wonderbaarlijke reis van jonkheer Lycklama door het Oosten' te zien. Deze tentoonstelling is gewijd aan Tinco's bijzondere leven, zijn reizen, zijn archeologische verzameling en kunstverzameling en zijn persoonlijke souvenirs.

De burgemeesterszoon werd zondag precies 180 jaar geleden geboren. Hij verzamelde het meeste in de jaren 1865-1868 in het Midden-Oosten, woonde daarna vier jaar in het Lycklamahuis in Beetsterzwaag en verhuisde toen naar Cannes. Over zijn avonturen schreef hij vier boeken.