Nieuwe single en duurzame concerten

LEEUWARDEN - Maandag 10 juli presenteerden Syb van der Ploeg en Piter Wilkens in restaurant De Grote Wielen, vanuit stichting JIT (Jou It Troch), de nieuwe single 'Leven van de wind'.

De single is mede mogelijk gemaakt door Noordenwind. Deze vereniging staat voor 30 jaar burgerparticipatie in de ontwikkeling en exploitatie van windenergie.

Grien 10 Muzyk Toer

De nieuwe single met een duurzaam thema past perfect bij de 'Grien 10 Muzyk Toer'. Syb van der Ploeg en Piter Wilkens organiseren als stichting JIT op zondag 8 oktober de tweede editie van dit duurzame muziekevenement, met Friese en landelijk bekende artiesten. Deze zullen zichzelf veelal akoestisch begeleiden om zo aandacht te vragen bij publiek en media voor verantwoord energiegebruik. Bijzonder is het gebruik van diverse milieuvriendelijke vervoermiddelen voor de bezoekers om de concerten bij te kunnen wonen.

Onder andere Syb van der Ploeg, Piter Wilkens, Miranda van Kralingen, Valentina Tóth, Maarten Peters, Gé Reinders, Griet Wiersma en Florian Wolff geven optredens op podia in vijf horecabedrijven in en rond Leeuwarden. Dit zijn de volgende bedrijven: restaurant Wannee (Leeuwarden), Restaurant de Grote Wielen (Leeuwarden), eetcafé De Winze (Wyns), landgoed Staniastate (Oentsjerk) en kafee It Wapen fan Fryslân (Oentsjerk).

De afsluiting is 's avonds een gezamenlijk concert van alle deelnemende artiesten in de Elfstedenhal in Leeuwarden.