BurgumMobyl is vandaag jarig

BURGUM - Op woensdag 5 juli 2017 wordt gevierd dat BurgumMobyl één jaar bestaat. Wie jarig is, geeft een feestje. Daarom is er vandaag, 5 juli van 14.00 tot 15.00 uur een gezellige bijeenkomst in De Pleats in Burgum.

Twee elektrische auto's met vrijwillige chauffeurs staan paraat onder de noemer BurgumMobiel voor iedereen die op de één of andere manier beperkt is in zijn/haar mobiliteit.
Dat kan een persoon met fysieke beperking zijn, maar ook iemand die met een klein kind en een buggy boodschappen moet doen. Ook voor mensen die met hun boot in de jachthaven liggen of op een camperplaats verblijven, is de BurgumMobyl een handig vervoermiddel.

Je kunt een ritje boeken

De BurgumMobyl rijdt alleen in het postcodegebied 9251 (Burgum) van dinsdag tot en met zaterdag.
en ritje boeken kan via 06-18051804.

BurgumMobyl is ontstaan op initiatief van bestuurslid Hanneke Haagsma. Zij liep al langer met het idee rond dat er iets moest komen om mensen actief te houden en daarmee sociaal te laten functioneren. In Amsterdam zag zij een elektrische tuktuk. Zij dacht: "Wat Amsterdam heeft, kan in Burgum ook."

De Stichting Oranje Ferbynt heeft het idee verder uitgewerkt. De Provinsje Fryslân was enthousiast en honoreerde het subsidieverzoek. Hierdoor konden twee iYYO's 400 LS elektrische auto's worden besteld. De gemeente Tytsjerksteradiel gaf een bijdrage om de voertuigen optimaal duurzaam te maken.

Veertig chauffeurs

Met de oprichting van de Stichting BurgumMobyl ging in 2016 de realisatiefase in voor dit idee. Met een kleine veertig vrijwilligers is de exploitatie gestart.