Nieuwe mast skûtsje Waldwiif

KOOTSTERTILLE - De nieuwe mast van het Tilster skûtsje werd zaterdag met trots gepresenteerd aan donateurs, sponsoren en dorpsgenoten.

Voor de gelegenheid was meesterverteller en skûtsjekenner Age Veldboom speciaal naar Kootstertille gekomen om het publiek te vermaken met kostelijke verhalen over de vervlogen tijden van de schippers die hun brood onder zeil moesten zien te verdienen. Ook de historie van het Tilster skûtsje ontbrak niet. Het schip uit 1906 heeft al heel wat meegemaakt.

Zo kwam afgelopen jaar tijdens Admiraliteitsdagen in Dokkum de mast met een flinke klap naar beneden. De schade was niet te herstellen, dus kwamen schipper Tim Roosgeurius en bemanning in actie om het geld bij elkaar te sprokkelen voor een nieuwe mast.

Dat er zaterdag een feestje kon worden gevierd, waarbij de nieuwe mast aan het publiek kon worden getoond, is te danken aan de vele acties en massale steun uit de omgeving.

De bemanning van het skûtsje 'Waldwiif' heeft de dag na een tweetal zeiltochtjes met belangstellenden gezellig afgesloten in de plaatselijke kroeg. Dit ging voor deze ene keer ten koste van de trainingsresultaten de volgende zondagmorgen, maar schipper Tim Roosgeurius verzekert dat de komende trainingen in het teken zullen staan van een goed resultaat in de B-klasse van de IFKS komende bouwvak.