Peter Wassenaar met een deel van ongeveer dertig Cypertrons (inzet) die zijn gemaakt van machineonderdelen en gereedschap.
Peter Wassenaar met een deel van ongeveer dertig Cypertrons (inzet) die zijn gemaakt van machineonderdelen en gereedschap. Foto: Klaas Rozema

Scrap-Art Transformers zaterdag in het centrum

SURHUISTERVEEN - Via een bevriende zakenrelatie uit Azië kwam het bedrijf Hydraram in Surhuisterveen op het spoor van een grote hoeveelheid Scrap-Art Transformers. Op uitnodiging van de ondernemersvereniging H&I worden deze kunstige objecten zaterdag 8 juli tentoongesteld in het winkelcentrum van Surhuisterveen.

Hydraram krijgt op termijn de beschikking over ruim zestig Scrap-Art Transformers.
Scrap-Art wil zeggen dat de Transformers zijn opgebouwd uit echte, gebruikte auto-, motor- en machine-onderdelen. Deze onderdelen zijn door creatieve specialisten zorgvuldig en deskundig aan elkaar gelast, waarna de Transformers werden gevormd.

Transformers van
vijf meter hoog

Surhuisterveen heeft de primeur

Deze Transformers die zaterdag in het winkelcentrum van Surhuisterveen staan opgesteld, zijn ingekocht door Hydraram met het doel ze te gaan verkopen via een openbare veiling. Dit zal worden georganiseerd door de firma Troostwijk, www.troostwijkauctions.com.

Momenteel is Hydraram bezig om de Transformers te catalogiseren voor de veiling. De helft van de Transformers is inmiddels binnen, de andere helft zit in de container op de boot en wordt naar verwachting binnen twee weken ontvangen.

De veiling zal vanaf 16 augustus online staan en er kan geboden worden tot en met 29 augustus. Tevens zullen potentiële kopers de gelegenheid hebben de Transformers te bekijken op de kijkdag 25 augustus in de opslaghal aan de Meander 2 in Surhuisterveen.

Transformer-film

De echte liefhebbers hoeven echter niet zo lang te wachten: een deel van de Transformers - variërend in hoogte van één tot vijf meter - is dus aanstaande zaterdag al te bewonderen. "Lekker actueel", vindt Peter Wassenaar van Hydraram. "Sinds vorige week draait de nieuwste Transformer-film in de Nederlandse bioscopen. Het event van H&I sluit daar dus mooi op aan."