Open tuinen Wrottersploech

DRACHTEN - Er zijn Open Tuinendagen op 8 en 9 juli bij tuindersvereniging De Wrottersploech. Bezoekers zijn welkom op het complex van De Zandige Wijk aan het Noorderend 20a in Drachten.

Amateurtuindersvereniging De Wrottersploech is in 1957 opgericht en bestaat dit jaar 60 jaar. Er zijn in de loop der jaren drie volkstuincomplexen ontstaan: Drachten-Oost met de Zandige Wijk aan het Noorderend 20a, Drachten-Zuid met De Dwarsvaart aan het Zuiderend 85 en Drachten-West met 't Soethoudt aan Grasland 120.

Op 8 en 9 juli wordt er op De Zandige Wijk een open tuinen dag gehouden. Er zijn verschillende activiteiten. De bijenhouders houden open huis; u krijgt informatie van de imkers. De daglelietuinen van Martin Adema zijn beide dagen te bezichtigen. Maar liefst 1600 soorten daglelies bestaan er, 250 soorten zijn te koop in pot.

Ook zijn op beide dagen tuinen open waar de tuiniers vertellen over de voor hen allerleukste hobby. Er is een plattegrond verkrijgbaar waarop de deelnemende tuinen staan aangegeven. Ook zijn er enkele tuinen aangegeven die te huur zijn. Milieuvriendelijk en tegen geringe kosten kunt u daar uw groentes, fruit en bloemen kweken.