De kunst bij Slingeraap is om heelhuids de overkant te bereiken.
De kunst bij Slingeraap is om heelhuids de overkant te bereiken. Foto: Ingezonden.

Open kampioenschap Slingeraap

OPEINDE - Het Open Kampioenschap Slingeraap in Opeinde was zaterdag een groot succes. Het zonnetje brak 's middags eindelijk door en zorgde voor een prima temperatuur na een frisse duik. Want menig deelnemer hield het niet droog. Dit tot groot vermaak van het publiek dat in grote getale was komen aanmoedigen.

Het aantal deelnemers in de verschillende leeftijdscategorieën was dit jaar prima. In de klasse kinderen tot en met 12 jaar streden bijna evenveel meisjes als jongens om de eer. De jongste deelneemster was zeven jaar en haalde droog de overkant. Na de eerste ronde springen, was duidelijk welke afstand er in de tweede ronde gesprongen moest worden om een prijs te winnen. De deelnemers waren bij de herkansing dan ook superfanatiek en haalden alles uit de kast. Soms werd teveel risico genomen en was het plons!

De eerste prijs in de klasse kinderen tot en met twaalf jaar werd gewonnen bij de meisjes door Rianne van der Lei en bij de jongens door Mark de Hoo. In de klasse junioren 13 tot en met 16 jaar ging de eerste prijs bij de meisjes naar Britt van der Laan en bij de jongens naar Mark de Boer. In de klasse 17 tot en met 34 jaar was de eerste prijs bij de dames voor Renate Bruinenberg en bij de heren voor Folkert Veldstra met een sprong van 13,02 meter. De complete uitslagen zijn te vinden op de Facebookpagina Activiteitencommissie Opeinde.