Harmonicafestijn

HARKEMA - De Loekpoedels organiseren op 8 juli 2017 een open harmonicadag in en om het openluchtmuseum De Spitkeet. Deze dag is bedoeld voor harmonica (trekzak), steirische harmonica en accordeons.

Op het terrein en in het museum kan men muziek maken zoveel als men wil. Er geen open podium, maar bezoekers mogen hun instrument meenemen en vrij spelen. Van 11.00 uur tot 17.00 uur wordt het museum opengesteld voor deze happening. Mensen met een instrument hebben vrij entree en komt men luisteren dan betaald men de normale entree voor het museum.

De harmonica of trekzak werd vroeger veel in de armere streken gebruikt bij bruiloften en feesten. Ook werd er veel door de mensen thuis op gespeeld. Een berucht iemand als Durk Tabak was een zeer gerespecteerde speler.

Het adres van De Spitkeet is Drunen 3 in Harkema, www.despitkeet.nl.

Trommeldei

DRACHTEN - Zaterdagmiddag 8 juli vanaf 15.30 uur organiseert Drumschooldrachten.nl de Trommeldei 2017 in De Lawei.

Tussen 15.30 en 17.30 uur is er een workshop 'powerfills' die gegeven wordt door Titus van der Woude. (deelname kost drie euro).

Van 17.30 tot 18.30 uur is er een play in met de pakkende titel 'Drums Loud Good'. Heb je zin om samen te drummen met een slagwerkgroep en dit 's avond uit te voeren tijdens een echt concert? Dan is dit je kans. Deelname gratis.

Om 19.30 uur begint het slagwerkconcert met diverse groepen van Drumschooldrachten.nl en de melodische slagwerkgroepen Oranje Bolsward en Soli Deo Gloria Omme. Dit concert is hun debuut in Friesland. (entree 5,- euro, tot 18 jaar gratis).

Tsjerkepaad in Beetsterzwaag

BEETSTERZWAAG - Vanaf 8 juli doet de Dorpskerk van Beetsterzwaag mee met het jaarlijkse Tsjerkepaad. Bezoekers zijn welkom voor een praatje, een stiltemoment of om een kaarsje aan te steken. In de kerk kan men de map met de geschiedenis van de kerk inkijken.

Er zijn leuke wandelroutes beschikbaar en voor de kinderen is er een fotopuzzel.

Op 22 juli, 12 augustus en 2 september zijn er van 14.00 tot 15.00 uur rondleidingen over het historische kerkhof.

Zaterdag 29 juli en 26 augustus is er om 15.30 uur een vertelling over een bijzondere dominee in Beetsterzwaag.
Op 19 augustus is de kerk niet open in verband met een Cultbee concert.