Sneupersmerk bij Oudheidskamer

DRACHTSTER COMPAGNIE - Jaarlijks organiseert de Histoaryske Kommisje Drachtster Kompenije een rommelmarkt/sneupersmerk bij de Oudheidskamer. De opbrengst is bestemd voor de exploitatie van de Oudheidskamer. Het aanbod van de producten is enorm groot. Zo zijn er meer dan duizend boeken en tijdschriften, electra, huis- tuin- en keukenspullen, heel veel speelgoed. Er is zoals ieder jaar speciaal voor de kinderen een aparte hoek ingericht. Daar kan speelgoed worden gekocht. Er kunnen nog spullen bij.

Men kan overtollige/ongebruikte spullen afgeven bij Appie Heddema (0512-342375) of Tseard Jager (06-51042692). Mailen kan naar hkdk@hotmail.nl (onderwerp rommelmarkt). Het adres voor de rommelmarkt is Fallaetswei 17, te Drachtster Compagnie. De Markt is van 10.00 tot 15.00 uur.

Vlooienmarkt
De Nije Warf

WALTERSWALD - Op zaterdag 8 juli zal er van 10.00 tot 17.00 uur een grote braderie en vlooienmarkt gehouden worden op het terrein achter dorpshuis De Nije Warf te Walterswâld (Foarwei 31A). Standhouders voor de vlooienmarkt/braderie kunnen zich aanmelden via jogchum_22@hotmail.com (1 euro per strekkende meter. Kinderen tot en met twaalf jaar hebben gratis een plek, wel graag opgeven). Het is de bedoeling om zelf een kleed of tafel mee te nemen. Er kunnen kramen worden gehuurd. De kosten per kraam (3 meter) zijn 15 euro. Voor alle overige vragen kan men zich ook wenden tot Jogchum_22@hotmail.com.

Braderie
Hurdegaryp

HURDEGARYP - Op vrijdag 7 juli is er weer een gezellige braderie in het winkelcentrum de Fuormanderij. Vanaf 11.00 tot 20.00 uur kan men langs een diversiteit aan kramen lopen, ruiken en proeven. Natuurlijk pakken ook de vaste winkeliers uit met een mooie kraam vol met aanbiedingen. Nu nog het mooie weer en veel bezoekers… en iedere bezoeker maakt kans op een leuke prijs via een verloting. Voor de kinderen zijn er meiden aanwezig die gaat schminken tussen 15.00 en 17.30 uur. Verder wil de organisatie een oproep doen aan non-profit organisaties om zich te melden.

Arke Herberg

DRACHTEN - Zondag 9 juli is er in de Arke weer de Arke Herberg. De vrijwilligers ontvangen iedereen graag vanaf 14.30 tot 17.00 uur met koffie en thee. Er is gelegenheid voor het spelen van een spel maar ook voor onderlinge gesprekken. Deze zondag kan men zich ook weer opgeven voor de broodmaaltijd in augustus. Van harte welkom in de Arke aan de Flevo 161 te Drachten, tegenover het winkelcentrum De Drait.