Meeuw gaat theaterlessen geven bij De Lawei.
Meeuw gaat theaterlessen geven bij De Lawei. Foto: Ingezonden foto

Meeuw Jonge Theatermakers Drachten

DRACHTEN - Meeuw Jonge Theatermakers start met theaterlessen in De Lawei in Drachten. In september beginnen korte cursussen van tien lessen voor kinderen en jongeren tussen de 9 en 14 jaar.

Voor het eerst gaat Meeuw Jonge Theatermakers in samenwerking met Schouwburg De Lawei buiten Leeuwarden lessen geven. Het gaat om korte cursussen waarin kinderen en jongeren kennis kunnen maken met theater.

De lessen gaan in september van start en zijn op woensdagmiddag en -avond. Meeuw Jonge Theatermakers bestaat al meer dan vijfentwintig jaar en is in die tijd uitgegroeid tot een van de beste Jeugdtheaterscholen van Nederland. Veel bekende acteurs met Friese roots startten hier ooit hun carrière.

Bij Meeuw Jonge Theatermakers maken jonge acteurs tussen de 12 en 18 jaar voorstellingen en krijgen ze les van professionele vakdocenten. Daarnaast zijn er kortlopende cursussen.

'Crème de la crème'

De Lawei is trots op de samenwerking. "Met Meeuw Jonge Theatermakers halen we de crème de la crème van theaterlessen voor jongeren naar Drachten," aldus Eline Kleingeld, hoofdprojectbureau van De Lawei. Aanmelden voor de lessen kan via de website van De Lawei: www.lawei.nl/cultuureducatie.