Dongerrúters op CH Dokkum

DOKKUM - Dit jaar werd voor het eerst door de Dongerrúters, in samenwerking met Nationaal Concours Hippique Dokkum, ook dressuur verreden op alle niveaus.

Onder de deelnemers waren veel leden van de eigen club PC de Frisiaantjes en LR De Dongerruters. Bij de pony's kwam Sanne Homsma met Waddenhoeks Kelly aan de start in de klasse L1. Zij reed tweemaal een winstpunt en werd tweede. In de B-dressuur kwamen zowel Murkje de Jong met Iris Martha als Janna Kes met Tsjalling aan de start. Beiden wisten ze twee winstpunten te behalen en Murkje reed zich twee keer in de prijzen.

De L-dressuur werd goed vertegenwoordigd door de Dongerruters met Rixt Zagema, Eke Dijkstra, Murkje de Jong, Ayla Jansma, Petra Meinema, Annette Verbeek en Marrit Verbeek Zij wisten allen één of meer winstpunten te behalen en Petra Meinema reed op kop in de L1. Annette Verbeek presenteerde zich het beste aan de jury over beide L-rubrieken en won daarmee de statiedeken voor beste L-combinatie.
Betty Dol liet in de tweede proef van de M-dressuur haar concurrenten achter zich en behaalde een eerste prijs. Sjoukje Ludema werd in M1 derde. In Z1-dressuur reden zowel Annette Verbeek als haar zusje Anna-rixt Verbeek in de prijzen. Anna-rixt won ook de statiedeken voor beste combinatie over twee proeven in Z. Er was een deken voor de beste deelnemer per niveau over beide proeven.