Studenten maken boek over hun stage

DRACHTEN - Tweedejaars studenten Mbo-Verpleegkundige presenteren vandaag, woensdag 28 juni, vanaf 16.00 uur een zelfgeschreven boek over hun ervaringen als stagiaires in de zorg.

De titel is prikkelend: 'Help, ik zit in de zorg'. Het boek beschrijft een wereld waarin 25 jongeren worden geconfronteerd met ziekte, dood en gebrek. Het eerste exemplaar wordt vanmiddag aangeboden aan wethouder Marja Krans van de gemeente Smallingerland.

Stage-ervaringen

In een tijdsbestek van twee maanden kregen de studenten de opdracht om enkele van hun stage-belevenissen op te schrijven. De opdracht was niet om op te schrijven wat er precies was gebeurd, maar om enkele van hun belevenissen en ervaringen te beschrijven en vooral hun gevoelens onder woorden proberen te brengen. Het boek is een verzameling geworden van hilarische, ontroerende en pijnlijke gebeurtenissen tijdens de eerste praktijkervaringen van deze jonge studenten in de zorg.

Met dit boek willen de studenten dat hun verhalen zorgen voor herkenning, maar ook leiden tot begrip van zowel de buitenwereld als van de stagebegeleiders.

Het boek wordt ook uitgegeven, door 'Self made' uitgeverij Brave New Books. Het boek is voor € 15,- verkrijgbaar via Bol.com en tijdens de boekpresentatie, die wordt gehouden in ROC Friese Poort aan de Splitting in Drachten.

Rectificatie

In Actief werd vorige week op pagina 13 'raadslid Albert Ferwerda' (ChristenUnie, Dongeradeel) geciteerd. Dit moest zijn: Rein Ferwerda. Het citaat klopte wel.