De zaterdaggroep van WSBF met de medailles, gewonnen in Beverwijk.
De zaterdaggroep van WSBF met de medailles, gewonnen in Beverwijk. Foto: Ingezonden

Succesvol acroweekend WSBF met vier keer goud

BEVERWIJK - In Beverwijk werd afgelopen weekend het Open Kampioenschap West Nederland gehouden voor acrogymteams. Aan dit OKWN doen teams mee uit heel Nederland op alle niveaus.

WSBF uit Surhuisterveen won vier keer goud, vier keer zilver en twee keer brons. WSBF neemt jaarlijks deel aan dit evenement, dat meteen de afsluiting is van het wedstrijdseizoen.

Zaterdag was het de beurt aan de E-duo's. In een deelnemersveld van maar liefst 28 teams werd het duo Roos Drost en Maud Boersma overtuigend eerste: zij mochten het goud in ontvangst nemen. Het duo Kimberley Hoexum en Janine Alma werd in dezelfde categorie verdienstelijk tweede.

Het juniorentrio E-niveau (Gemma van der Werff, Ryanne Oostra en Tess de Vries) nam het zilver mee naar huis. Bij de pupillen pakten Irna van der Heide, Femke Pander en Kim Zuur het goud. Op de zondagochtend wist het C-duo Elina Sipma en Lieke Bos maar liefst twee keer het podium te betreden. Zowel bij de balans- als bij de tempo-oefening behaalde dit team een zilveren medaille.
Yvonne Jagersma en Inge Stienstra wisten in een zwaar deelnemersveld bij de D-duo's een derde plek te bemachtigen. Goud was er voor het mix-pair Yannick van der Veen en Eva van Sluijs. Zowel technisch als artistiek scoorde dit elegante duo met de balansoefening ruim boven de 8.00 punten.

C-trio's

De C-trio's van WSBF wisten eremetaal in de wacht te slepen. Bij de tempo-oefening was er een gouden medaille voor het trio Femke Kooistra, Annieck Wiersema en Alida Lindeboom. Brons was er bij de balansoefening voor Anna Wietske Elzinga, Jelly Frankes en Feline van der Veer.