"Plan De Skieding voor 2e kwartaal 2018 klaar"

LEEUWARDEN - De bewoners in de omgeving van De Skieding tussen Surhuisterveen en de A7 krijgen de kans, hun ideeën te geven over verbetering van het bestaande tracé. Het nieuwe plan moet uiterlijk in het eerste kwartaal van 2018 aan Provinciale Staten van Fryslân "ter besluitvorming" worden voorgelegd.

Dit hebben de Friese Staten woensdag 21 juni besloten, door een wijzigingsvoorstel ('amendement') aan te nemen van het CDA, dat mee werd ingediend door de fracties van ChristenUnie, D66, FNP, PvdA en SP.

Alle fracties stemden voor, behalve de PVV. Volgens PVV-woordvoerder Harrie Graansma zal deze aanpak uiteindelijk duurder uitpakken dan het aanleggen van een nieuw tracé, of het zal leiden tot marginale verbetering.
Met het amendement is uit het collegevoorstel geschrapt "oanlis fan efterpaden en/of paralleldiken". Daarvoor in de plaats staat nu: "aanleg van verkeersveiligheidsbevorderende inrichting en overige maatregelen als resultaat van een gebiedsgerichte aanpak". Daarbij wordt ruilverkaveling als middel niet uitgesloten.

Dit voorstel kreeg iets minder brede steun dan het eerste: 33 voor, acht tegen (VVD, PVV en FFP).