Dammeloane is 'geen racebaan'

DAMWALD - De bewoners van de Dammeloane in Damwâld zijn in actie gekomen om de snelheid van het autoverkeer op de Dammeloane terug te brengen. "De gemeente Dantumadiel maakt tot nu toe geen haast om de situatie aan te pakken."

Automobilisten gebruiken de Dammeloane als sluiproute naar de Sintrale As. Ze rijden daarbij vaak veel te hard, vinden de bewoners. "Het is voor wandelaars en fietsers levensgevaarlijk geworden om gebruik te maken van de Dammeloane."

De bewoners wijzen met borden de automobilisten op hun verantwoordelijkheid. De gemeente moet nu eindelijk ook haar verantwoordelijkheid nemen voor de ontstane situatie en de snelheid terugbrengen naar 30 kilometer per uur. Veiligheid boven snelheid!" aldus het buurtcomité.

Het buurtcomité komt regelmatig bij elkaar om een plan voor de toekomst te maken. "De situatie is nu, doordat er gewerkt wordt aan de Haadwei, verder verslechterd. Steeds meer mensen kiezen de Dammeloane om de verkeerslichten te mijden. Dat hoeft op zich geen bezwaar te zijn, als men daarbij rekening houdt met de andere weggebruikers en bewoners van de straat."