Autismegroep

DRACHTEN - Stichting Mama Vita is een landelijke steungroep voor en door moeders en verzorgsters van een kind met een autisme-diagnose. Maandelijks is er van 9.30 tot 11.30 uur een regiobijeenkomst in Drachten bij Stichting MEE, Moleneind Zuidzijde 95. Vrijdag 30 juni geeft Anita Speelman een workshop 'In verbinding met je kind'. 'Nieuwe' moeders zijn welkom.

Spreekuur NAH

OENTSJERK - Het volgende spreekuur voor mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) in Heemstra State in Oentsjerk is dinsdag 4 juli van 13.30 tot 14.30 uur, Vooraf een afspraak maken via het cliëntservicebureau van NAH Zorg, tel. 058-256 3839. E-mail: info@nahzorg.nl.

Landal Esonstad

LAUWERSOOG – Sietske Holwerda uit Anjum kwam zaterdag 6 mei naar de Dag van de Garnaal op Lauwersoog en raadde het beste hoeveel garnalen er in een glazen kom zaten: "1467 garnalen" schatte zij. Daarmee wint ze een weekendverblijf op Landal Esonstad, voor vier tot zes personen, een Golf Passepartout en een 'Kidspas' voor kinderen van vier tot twaalf jaar voor alle recreatieactiviteiten.

Nieuwe Aldi

DRACHTEN - De nieuwe Aldi aan de Leidijk in Drachten ging vorige week woensdag open. Burgemeester Tjeerd van Bekkum opende met het doorknippen van het rode lint met een gigantische schaar de winkel, samen met filiaalleidster Laura Wigboldus.
Het nieuwe pand is erg duurzaam, heeft energielabel A++++. De CO2-uitstoot is bijna nul. Ongeveer de helft van de benodigde stroom wordt opgewekt door 230 zonnepanelen op het dak. In dit nieuwe filiaal ligt de nadruk op de presentatie van de vele verse producten, zoals brood, vlees, vis, groente en fruit.

Leerbedrijven

DRACHTEN - Donderdag 29 juni is de officiële opening van de leerbedrijven Krêftich en Inclusief. Studenten van de opleidingen Handel en Ondernemerschap en Dtp/Sign & Mediavormgeving van ROC Friese Poort in Drachten starten hun ondernemingen in het voormalige pand van Lippe Wonen aan de Zuiderbuurt 27. Inclusief verkoopt onder eigen label producten van winkels als Hema, Babyplanet, Leffel Sports Wear, Kamsma Schoenen, en Dis en That. Krêftich produceert media-uitingen als posters, advertenties, autoreclame, websites, magazines en animaties.

Kindteam Drachten

DRACHTEN - Kindteam Drachten organiseert zaterdag 1 juli de zomeractiviteit 'Ontdek Sterk!'. Alle kinderen uit de praktijk, maar ook hun broertjes en zusjes, vriendjes, ouders en andere belangstellenden zijn van 13.30 tot 15.30 uur welkom op SO Kleurryk, De Lanen 96, om samen met medewerkers van het kindteam op ontdekkingstocht te gaan.

Woningonderhoud

SURHUISTERVEEN - WoonFriesland heeft het groot onderhoud aan 36 huurwoningen in Surhuisterveen (Ds. Boekholtstraat, Grietmansstraat, De Nachtegaal en De Spreeuw) afgerond. Door het vervangen van badkamers en toiletten in combinatie met gepland onderhoud zijn de woningen klaar voor de toekomst. Eenzelfde project wordt binnenkort afgerond voor 14 huurwoningen in Buitenpost (N. Haismastraat). Met verduurzamen en kwaliteitsverbeteringen draagt WoonFriesland bij aan het wooncomfort.

Bedankt voor inzet

Ido Kooistra (Meubelen & vloeren De Knipe) bedankt Jentsje van der Molen voor de prettige samenwerking in het afgelopen half jaar tijdens de opheffingsweken van Wooncentrum Dokkum en wenst hem veel succes met Dijkstra Zonwering.