Jongerenmarkt tijdens jaarmarkt Dokkum

DOKKUM - Op vrijdag 4 augustus vindt de traditionele jaarmarkt voor de 43e keer plaats. Van 11.00 tot en met 21.00 uur kan men langs een lint van kramen slenteren.

De Jaarmarkt vond vroeger plaats in de gehele binnenstad. Nu staan er alleen nog kramen en standhouders op de Breedstraten, Koornmarkt, Diepswal en Suupmarkt.

"In andere tijden stonden wel tweehonderd kramen in de binnenstad, nu is dat nog maximaal honderd. We ervaren dat steeds meer kraamhouders stoppen in verband met hun leeftijd," aldus de organisatie.

Omdat de Dokkumer jaarmarkt ieder jaar een prachtig decor vormt in de binnenstad, wil de organisatie proberen de markt open te stellen voor nieuwe aanbieders. Dit jaar wordt de mogelijkheid geboden aan jongeren om een gratis kraam te huren.

Gratis kraam voor de jeugd

De jongeren krijgen de kraam gratis aangeboden door de winkeliersvereniging. Er is wel een aantal voorwaarden aan verbonde: zo mogen de jongeren niet ouder zijn dan 17 jaar en zij mogen geen commerciƫle stand voor derden worden. De jongeren kunnen bijvoorbeeld hun hobby laten zien, dingen die ze zelf hebben gemaakt verkopen, de mensen kennis laten maken met de sport die ze beoefenen of vertellen over een goed doel.

Voor vragen en/of aanmeldingen: jha.kok@hetnet.nl.