Burgumer gezocht: 91, 98 en 100 jaar

BURGUM - Afgelopen donderdag werden er weer zeventien mensen op verschillende locaties in Burgum gefilmd, die in het Frysk hun eigen leeftijd voor de camera zeiden.

Van Femke van 'trije' tot mevrouw Vonk - Boersma van 'njoggenennjogentich' in Berchhiem. Inmiddels is er al een jaar verstreken sinds de eerste draaidag en zijn er al 96 mensen die hun leeftijd zeggen, gefilmd. Nog een paar (oud-)Burgumers van 91 en 98 en 100 jaar zijn nodig om het filmpje af te kunnen ronden. Zodat er straks een Friese 'fan 0 oant 100' is.

In 2012 filmde Jeroen Wolf, honderd mensen rondom het Vondelpark in Amsterdam die allemaal hun eigen leeftijd zeggen; dit resulteerde in een prachtig filmpje, 'life from 0 to 100'. Vorig voorjaar al, is er een begin gemaakt met de Friese variant, maar dan wel een variant met mensen met een link met Burgum.

Burgumers, winkeliers, scholieren, docenten, de bakker, de slager, topsporters, muzikanten, kunstenaars en natuurlijk kinderen van verschillende scholen en verschillende sportverenigingen en zelfs de nieuwe burgemeester doen mee.

Het filmpje is leuk voor alle Friezen, maar extra leuk voor mensen uit Burgum en omgeving, omdat er altijd wel een paar bekenden in zitten.

'Oranje Ferbynt' heeft geholpen met de subsidieaanvraag bij het Mienskipsfonds. Jeroen Wolf filmt en monteert, Marjoleine Wolf assisteert met het geluid en initiatiefneemster Linda de Haan zoekt de mensen met de verschillende leeftijden. Een geweldig leuke puzzel, waarbij ze heel goed is geholpen door verschillende mensen. Tips voor de laatste leeftijden: 91, 98 en 100 jaar, zijn van harte welkom! info@lindadehaan.com.

Kampioenschap Slingeraap

OPEINDE - Op zaterdag 1 juli 2017 wordt in Opeinde het spectaculaire Open Kampioenschap Slingeraap georganiseerd.

Vanaf 16.30 uur 's middags zullen diverse deelnemers aan een touw over het water van het Opeinderkanaal slingeren en proberen een zo groot mogelijke afstand te halen.

Voor de besten zijn er prijzen te winnen. Maar haalt hij of zij het wel of niet? Want voor menige durfal eindigt de sprong helaas in het water. Dit tot groot vermaak van het publiek. Plaats: Kanaelsloane ter hoogte van de fietsbrug.
Opgave: ter plaatse vanaf 16.00 uur tot aanvang van de wedstrijd. Start: 16.30 uur. Klassen: kinderen tot en met 12 jaar, junioren 13 tot en met 16 jaar, 17 tot en met 34 jaar en 35 jaar ouder. Voor alle klassen zijn er prijzen. Kosten:
€ 2,50 per persoon.