Het North Frisian Percussion Corps doet mee aan het Wereld Muziek 
Concours in Kerkrade.
Het North Frisian Percussion Corps doet mee aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Foto: Ingezonden

Uitzwaai-avond North Frisian Percussion Corps

DOKKUM – Het North Frisian Percussion Corps (NFPC) uit Dokkum geeft dinsdag 4 juli 2017 een uitzwaai-avond. De uitzwaai-avond is op het hoofdveld van Be Quick in Dokkum en iedereen is vanaf 20.00 uur welkom. Iemand uitzwaaien doe je als hij of zij weg gaat… Het NFPC gaat op reis naar Kerkrade, en dat met een heel spannende reden.

Op 9 juli is het namelijk zover! Het North Frisian Percussion Corps zal in het eerste weekend van het Wereld Muziek Concours in Kerkrade te zien zijn met de show Se7en! NFPC heeft het afgelopen jaar heel druk gerepeteerd voor de achttiende editie van het befaamde Wereld Muziek Concours. Overal in de wereld bereiden marching- en showbands; harmonieën, fanfares en brassbands, slagwerkensembles, dirigenten en instructeurs zich voor op hun deelname. Meer dan 18.000 muzikanten worden van 6 tot 30 juli in Kerkrade verwacht.

Op de uitzwaai-avond zal het North Frisian Percussion Corps aan alle belangstellenden hun nieuwe show Se7en! laten zien, een verrassende en enerverende show, die gaat over de zeven hoofdzonden, naar de gelijknamige speelfilm. Met de nieuwe show is het NFPC kampioen geworden in de Middenklasse op het Open Dutch Showcorps Championship in Assen.

Het North Frisian Percussion Corps is een unieke en energieke groep jonge muzikanten en colorguard. Dit jaar viert het NFPC het 60-jarig jubileum en is nog altijd springlevend. Kijk voor meer informatie op www.nfpcdokkum.nl.