Creatievelingen voor festival

STROOBOS - Zaterdag 26 augustus vindt op landgoed De 4 Elementen in Stroobos muziek- en theaterfestival 'Voorbij de grens' plaats. Voor dit kleine straatfestival zoekt de organisatie Friese en Groninger creatievelingen die een bijdrage willen leveren aan de verbinding tussen Friesland en Groningen. En niets werkt zo verbindend als muziek, theater, eten, dans en humor! Kijk voor meer informatie op: www.de4elementen.nl.

Wad 'n Koor

HOLWERD - Donderdag 20 juli is er in het Amelander Veerhuis in Holwerd een gratis muzikale openluchtavond van Popkoor Wad 'n koor uit Holwerd, samen met troubadour Adri de Boer en de muziekverenigingen 'De Bazuin' en 'Crescendo', om het muzikale jaar weer feestelijk af te sluiten .

Het koor zingt onder andere een eigen koorlied 'Wad 'n koor', geschreven en gearrangeerd door Adri de Boer. Verder treedt Adri solo op en brengt het koor samen met de korpsen een aantal nummers ten gehore en zullen de korpsen gezamenlijk spelen. De aanvang is 19.45 uur en het eindigt om ongeveer 21.00 uur. Bij regenachtig weer wordt de avond verschoven naar september. Nieuwe koorleden zijn altijd welkom.

Wandeling door
buitenplaats

BEETSTERZWAAG - Het historisch kassencomplex 'De Tropische Kas' ligt binnen de voormalige buitenplaats van de familie Lycklama à Nijeholt in Beetsterzwaag. Op zondag 2 juli organiseert de Tropische Kas een wandeling over deze historische buitenplaats.

De wandeling start om 14.00 uur vanaf het ingangshek bij de Tropische Kas. De deelnemers maken kennis met een groot aantal boeiende en bijzondere plekken in het park, zowel op het gebied van natuur- als cultuurhistorie. De kosten zijn € 5, incluis een kopje koffie/thee. Op alle eerste zondagen van de maand tot en met oktober organiseert de Tropische Kas deze wandeling. De familie Lycklama à Nijeholt heeft vanaf het begin van de negentiende eeuw tot de jaren zeventig van de vorige eeuw haar buitenplaats vormgegeven. Er werden lanen gemaakt, bijzondere bomen aangeplant en een boomgaard aangelegd. De buitenplaats had ooit een oppervlakte van 7 hectare. Van al deze zaken is nog veel terug te vinden en te beleven.

Tijdens de wandeling vertelt een gids u over alles waaraan de tuinen rijk zijn: de bomen, de historische gebouwen, de kunstwerken, de speciale plekjes, de bijzondere planten en de tuin als geheel. Een bezoek aan de Tropische Kas is prima te combineren met deze buitenplaatswandeling. Meer informatie op www.tropischekas.nl, ook voor groepsexcursies.