Luisterliedjes Stim

ROTTEVALLE - 'Stim zingt Anders' is de titel van het nieuwe programma van Vocal Group Stim. Vrijdag 30 juni gaat het in première in de Doarpstsjerke in Rottevalle. Liedjes van onder andere Stef Bos, Klein Orkest, Herman van Veen en Daniel Lohues worden gezongen in een arrangement voor close harmony en a capella. De liedjes worden afgewisseld met gedichten van Nederlandse dichters. Aanvang 20.00 uur. De entree bedraagt 10 euro. Reserveren kan via www.vocalgroupstim.nl.

Expositie
Hegebeintum

HOGEBEINTUM - In bezoekerscentrum 'Terp Hegebeintum' aan de Pypkedyk is van woensdag 3 juli tot en met 31 augustus de expositie 'De Zee, eindeloos spel van licht, ruimte, beweging en zwerfvuil' te zien van Marjan Rinsma uit Soest.

Het geëxposeerde werk van Marjan geeft een overzicht van haar werken over de zee. Een deel ervan is geïnspireerd door een lied van Paul van Vliet waarin hij zingt dat de zee zo moe is en dat zij er beroerd aan toe is. In Marjan haar werken is zwerfvuil verwerkt, dat gevonden is op de stranden van de Waddeneilanden. De opbrengst van deze werken is dan ook bestemd voor de Waddenvereniging, om bij te dragen aan het werk om de Waddenzee schoon en leefbaar te houden.

Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Zon- en feestdagen van 12.00 tot 17.00 uur.

Ensemble FF

OUDEGA - Het Ensemble FF zingt vrijdagavond 30 juni om 20.00 uur onder leiding van Hendrikje van den Berg in de Agatha Kerk (twaalfde eeuw) van Oudega.

Er wordt onder andere muziek gezongen van Schumann, Gustav Jenner en Rheinberger. Ook worden er twee Ave Maria's gezongen. Dit alles wordt afgesloten met een vrolijke 'Viva la musica'. Ensemble FF heeft twaalf leden en zingt twee-, drie- en vierstemmige klassieke muziek. Dit concert staat in een reeks van Friese orgeldagen en Ruthger Franssen zal daarom tevens het Van Dam-orgel bespelen. De toegang is vrij.

Palingroken
Zwagerbosch

ZWAGERBOSCH - Op zaterdagmiddag wordt 1 juli in Zwagerbosch naast het parkeerterrein van het dorpshuis De Bosk een palingrookwedstrijd georganiseerd. Het startsein wordt om ongeveer 12.00 uur gegeven.

De jurering vindt plaats door een vakkundige en onafhankelijke jury. Vanaf 12.00 uur zullen er op het terrein diverse activiteiten plaatsvinden om de gezelligheid te verhogen. Aansluitend aan de paling rookwedstrijd is er live muziek.