Ook bijenkasten zijn te zien op de open 
imkerijdag.
Ook bijenkasten zijn te zien op de open imkerijdag. Foto: Ingezonden

Open huis bijenhouders Drachten

DRACHTEN - De bijenhoudersvereniging Beetsterzwaag & Omstreken, Tuinencomplex De Wrottersploech en Hobbykwekerij Daglelies houden Open Huis tijdens de Landelijke Open Im kerijdag op zaterdag 8 en zondag 9 juli van 10.00 tot 16.00 uur.

Plaatsen: Volkstuinencomplex van de Tuindersvereniging 'De Wrottersploech', locatie 'De Zandige Wijk', Noorderend 20a Drachten en Passiflora, De Akkers 5, Drachten.

De Bijenhoudersvereniging Beetsterzwaag e.o. is op beide locaties. Imkers vertellen graag over hun boeiende hobby en leggen uit hoe belangrijk bijen zijn voor het in stand houden van de natuur. Ze laten u graag zien wat er zoal komt kijken bij het houden van bijen. Niet alleen de honingbij, maar solitaire bijen en hommels staan dit jaar extra in de belangstelling.
U kunt een kijkje nemen in een bijenvolk. U kunt ook een rondwandeling maken op de bijen- en drachtplantentuin. Nadere informatie over de open imkerijdagen kunt u vinden op internet via www.bijenhouders.nl.

Hobbykwekerij Daglelies is in de Zandige Wijk: de daglelietuinen van Martin Adema zijn beide dagen te bezichtigen. In deze tuinen zijn zo'n 1600 soorten daglelies te bewonderen. Hij vertelt graag over zijn hobby, terwijl u tussen de planten rondloopt. Ook zijn er 250 soorten in pot te koop.