Krearette & Vilt uit Drachten houdt op 5 juli een haakpickniek in de tuin.
Krearette & Vilt uit Drachten houdt op 5 juli een haakpickniek in de tuin. Foto: Ingezonden

Haakpicknick Krearette & Vilt voor recordpoging

DRACHTEN - Krearette & Vilt uit Drachten doet mee aan het burgerinitiatief de grootste gehaakte deken van de wereld te maken en houdt een haakpicknick op 5 juli in het creatief atelier aan de Dwarswijk in Drachten.

De uitdaging is om in 2018 in Leeuwarden 10.000 dekens uit te leggen, om het record van Helsinki (8.000 dekens) te verbreken.

150 dekens in Drachten

Maar het grootste doel is inmiddels al in volle gang en dat is mensen met elkaar te verbinden. Ook Krearette & Vilt mag daar een bijdrage aan leveren. Inmiddels zijn er al meer dan 3.000 dekens klaar, Drachten heeft er 150 ingeleverd.

Grootste gehaakte deken

Anja Mast en Hilly Boschma, van Krearette en Vilt zoeken mensen die mee willen haken aan de grootste gehaakte deken van de wereld.

Krearette & Vilt organiseert woensdag 5 juli een haakpicknick in de tuin van Hilly Boschma en Anja Mast. Het is een grote tuin met twee grote, overdekte terrassen. Weer of geen weer, de haakpicknick gaat gewoon door. De bedoeling is om zoveel mogelijk mensen met elkaar te verbinden en kennis te laten maken met dit bijzondere project.

Atelier Dwarswijk

De haakpicknick is van 10.00 tot 16.00 uur en staat in het teken van de grootste gehaakte deken van de wereld. Informatie- en inleverpunt Krearette & Vilt is gevestigd aan de Dwarswijk 348, Drachten.
Informatie via het e-mailadres:
hilly@krearette.nl.