De Leijenloop werd georganiseerd door SV Friesland en Korfbalclub de Pein. Hier de start.
De Leijenloop werd georganiseerd door SV Friesland en Korfbalclub de Pein. Hier de start. Foto: Ingezonden.

Berhane en Schokker winnen Leijenloop

OPEINDE - Onder zeer goede loopcondities was zaterdag de route rondom de Leijen weer het toneel voor de eenendertigste Leijenloop.

Hagos Berhane uit Burgum sloeg in de eerste kilometers op de 21,5 kilometer al een gat met de concurrentie. Hij bleef ruim onder de anderhalf uur met 1.21.23, waarna de nummer twee Luuk Kruizinga bijna 25 minuten later binnen kwam. De nummer drie was Johannes Westra.
In de veteranenklasse (Heren 40+) was de winnaar Foppe van der Heide uit Drachten. Auke Postma uit Damwâld en Henk Piek uit Drachten maakten het podium compleet.
Bij de dames was Hinke Schokker de snelste (1.30.44). De inwoonster van Eastermar liep twintig minuten weg bij de concurrentes Marrit Mulder uit Leeuwarden en Mariska van den Engel uit Drachten.

Menco Schuurman uit Drachten bleek met 42.53 veruit de snelste over de middenafstand van 12 kilometer. Johan Hoogeveen uit Boornbergum en Marco van der Brug uit Drachten kwamen drie minuten later aan. Bij de dames was Rianne Harmsen uit Drachten oppermachtig: 57.38. Bij de heren was Henri Harmsen als eerste binnen op de 5,2 kilometer. Met een rappe 18.22 was hij Jetze Genee uit Makkum net voor. De derde plek werd opgeëist door Stev van der Wal uit Drachten.
Bij de dames was Liane de Wit uit Assen de snelste. In 23.09 was zij Myra Hitzert uit Hurdegaryp te snel af. De derde plek bij de dames was voor Nathalie Itsma, scholiere van het Lauwers College.
Voor (finish)foto's en uitslagen: www.leijenloop.nl.