OBS dr Theun de Vriesskoalle

FEANWALDEN - De OBS dr. Theun de Vriesskoalle in Feanwâlden ontving het certificaat 'Vreedzame school' uit handen van Jan Oosterhuis, trainer van het programma 'Vreedzame School'. Het was Oosterhuis zijn vijftigste certificering. Een feestje voor zowel de school als Oosterhuis zelf.

De leerlingen besteden aandacht aan de Vreedzame School-principes door verschillende liedjes te zingen op het plein en een grote puzzel te leggen van "de wereld".

Vreedzame school

De Vreedzame School is een compleet programma voor basisscholen voor sociale competentie en democratisch burgerschap. Het beschouwt de klas en de school als een leefgemeenschap waarin kinderen zich gehoord en gezien voelen, een stem krijgen en waarin kinderen leren om samen beslissingen te nemen en conflicten op te lossen.
Kinderen voelen zich verantwoordelijk voor elkaar en voor de gemeenschap en staan open voor de verschillen tussen mensen. Een belangrijk onderdeel van het programma is de leerlingmediatie.

DHW neemt
Grafilux.nl over

DRACHTEN - De Haan Westerhoff (DHW) heeft bekend gemaakt ook op de online zonweringsmarkt te willen groeien. Het Friese bedrijf wil dit bereiken met de overname van Grafilux.nl, een grote speler op het gebied van online verkoop van zonwering. Internetondernemer René Peters van Grafilux is blij over deze nieuwe samenwerking. "De Haan Westerhoff is voor ons de juiste partner voor service en montage op het gebied van zonwering." Beide bedrijven hebben als doel om samen de grootste te worden. Vanwege de landelijke dekking van De Haan Westerhoff in de levering en service van zonwering, rolluiken en kozijnen sluit de organisatie hier naadloos op aan.

'Uw Slager Drost'

FEANWALDEN - Vanaf 20 juni is het feest bij Slagerij Drost op de Lysterstrjitte 51 in Feanwâlden. Gisteren opende Richard Drost samen met zijn team de vernieuwde slagerij als Uw Slager Drost. De winkel zelf onderging een metamorfose, het assortiment is uitgebreid én er wordt getrakteerd op een leuke openingsactie. Voor alle inwoners van Feanwâlden en omgeving genoeg reden voor een feestje! Vanaf de opening biedt Uw Slager Drost iedere week mooie aanbiedingen en specialiteiten. Zo hebben ze de 'Speciaal voor u gemaakt', een heerlijke specialiteit van Uw Slager.

Fossielvrij
ondernemen

LEEUWARDEN - Tijdens Culturele Hoofdstad Leeuwarden Friesland 2018 gaan de Freonen fan Fossylfrij Fryslân (Freonen) aan de wereld laten zien dat Friesland voorop loopt op het gebied van duurzame energie. Een van de projecten van de Freonen is '100 bedrijven fossielvrij'. Het doel is dat er in 2018 tenminste 100 Friese bedrijven zijn die geen fossiele brandstoffen meer gebruiken in hun gebouwen, bedrijfsprocessen en mobiliteit.

Dat is een hele uitdaging, maar het kan nu al! Daarom werd op 13 juni een inspiratiebijeenkomst georganiseerd bij ROC Friese Poort Centrum Duurzaam in Leeuwarden om bedrijven hiervoor enthousiast te maken. Ruim 100 deelnemers, vooral ondernemers, deelden ideeën en ervaringen met fossielvrij ondernemen en maakten elkaar enthousiast.

Aldi Drachten

DRACHTEN – Woensdag 21 juni (vanochtend) werd om kwart voor acht de nieuwe Aldi-vestiging aan de Leidijk in Drachten feestelijk geopend. De opening werd verricht door de filiaalleidster Laura Wigboldus samen met burgemeester Tjeerd van Bekkum. Het is niet zomaar een opening, het gaat om een filiaal met een verrassend en vernieuwend assortiment. De nadruk ligt op veel verse producten.