Wielrenners Rondje Nederland in Congrescentrum

DRACHTEN – Honderden wielrenners fietsen van 22 tot en met 24 juni, dus in 72 uur tijd, heel Nederland rond tijdens de estafette- en sponsortocht Rondje Nederland. Deze sportieve uitdaging bedraagt 1200 tot 1400 kilometer. De teams wisselen op zaterdag 24 juni bij het Fries Congres- en Evenementencentrum Drachten.

De fietsers laten zich sponsoren en zamelen hiermee geld in voor De Hoop die hulp biedt bij verslaving en psychische problemen. "Rondje Nederland is een prachtig evenement", aldus een woordvoerder van het congres- en evenementencentrum. "We zijn iedere jaar weer onder de indruk van de openheid van de deelnemers en de verhalen over wat zich afspeelt tijdens de tocht. De fietsers kunnen weer een goede verzorging verwachten, compleet met douche en een warme maaltijd." De meeste fietsers worden zaterdag 24 juni verwacht tussen 2.15 en 3.45 uur. Wie de fietsers live wil volgen kan meekijken via de website www.cycleforhope.nl.

Deelnemers van Rondje Nederland finishen 24 juni in Dordrecht. Dan is ook de jaarlijkse toertocht, met 80 tot 200 kilometer in omgeving Dordrecht. Inschrijven is nog mogelijk. Ook de inschrijving van de MTB-Marathon op 27 en 28 oktober, is geopend. Meer informatie over Cycle for Hope, het doel, de tochten en inschrijven op www.cycleforhope.nl.