Raadhuisplein

DRACHTEN - De winkeliersvereniging van het Raadhuisplein en de Marke organiseert gedurende het jaar diverse activiteiten voor het winkelend publiek. Op zaterdag 8 juli organiseert zij 'Het Raadhuisplein op zijn kop!'. Er is dan live-muziek op diverse locaties en gratis deelname aan de Bungee Trampoline voor elke bezoeker.

Folkmuziek Hallum

HALLUM - Zondag 25 juni van 16.00 tot 19.30 uur geven drie verschillende folkbandjes een akoestisch optreden in Basics 37 Brasserie aan de Langebuorren 37 in Hallum. Het zijn Hynstewaed 16, GallimauFries en Celtic Winds. Vanaf 15.30 uur kun je gratis naar binnen. De drankjes, soep en broodjes zijn te koop (pinnen is niet mogelijk). Mocht je deze middag graag willen bijwonen, meld je aan: info@bb37.nl of 0518-432823.

Mondriaan Kwartet

BEETSTERZWAAG - Op zaterdagmiddag 1 juli begint om 16.00 uur en om 20.00 uur het concert met film in zalenconcert De Buorskip, Vlaslaan 26 in Beetststerzwaag. Het wereldberoemde Mondriaan Kwartet speelt, samen met Guus Janssen op piano. Zij brengen in 'Red, Yellow & Boogie Woogie'. Dit is een hommage aan de schilder Piet Mondriaan, die veel van dansen hield, en van muziek en vooral van jazz. Spannende filmprojecties van beroemde Mondriaan-schilderijen worden getoond. (www.cultbee.nl).
Kaarten verkrijgbaar iva cultuur@cultbee.nl of 06-4022 5196.

Zomernachtduik

SURHUISTERVEEN - Zwemmen in een oase van rust. Een heerlijk uurtje dobberen op 'easy listening'-muziek. Dit kan op woensdag 21 juni in zwembad Wettervlecke in Surhuisterveen.

Op ludieke wijze wordt er aandacht geschonken aan het bekende Midzomernachtfeest in de Scandinavische landen. De bedoeling van dit festijn is eigenlijk tweeledig. Ten eerste een uurtje lekker zwemmen in water van 25 graden met zwoele muziek. En ten tweede wordt op een leuke manier landelijk aandacht gevraagd voor de zwembaden in het algemeen.

Op deze avond komt er ook een 'mystery guest' langs die heel veel verstand heeft van water. En vooral de opening van dit zwemuurtje om half tien 's avonds belooft een geweldig spektakel te worden.

Taizéviering

DRACHTEN - Werkgroep Taizévieringen houdt regelmatig een Taizéviering in het prachtige Karmelklooster aan de Burgemeester Wuiteweg in Drachten. Jongeren en ouderen zijn van harte welkom. De eerstvolgende dienst is op zondag 25 juni. Tijd: 19.00 uur. Plaats: Karmelklooster te Drachten. Muzikale medewerking van Taizékoor. (www.taize.fr)