Inloopconcert van CMV Crescendo

DRACHTEN - Op dinsdag 11 juli vanaf 19.30 uur geeft CMV Crescendo op het Lawei-plein in Drachten een gratis toegankelijk concert in de open lucht. Bij slecht weer wordt er uitgeweken naar het repetitiegebouw van CMV Crescendo aan de Burgemeester Wuiteweg 38. De toegang is ook dan gratis.

CMV Crescendo Drachten sluit met dit inloopconcert het seizoen 2016/2017 af. Zowel het A-, B-, als C-orkest van Crescendo werken er aan mee. Ook alle leerlingen van Crescendo komen optreden.

Uniek ditmaal is dat iedereen die een blaasinstrument of een slagwerkinstrument bespeelt en graag eens in een harmonieorkest wil meespelen, gratis twee repetities mag komen mee-oefenen en vervolgens meespelen met het Inloopconcert op dinsdag 11 juli. De repetities zijn op dinsdag 27 juni en 4 juli.

Speel je (nog) geen instrument? Ook dan ben je van harte welkom om kennis te komen maken met CMV Crescendo Drachten en kun je alle informatie krijgen over de instrumenten binnen een harmonieorkest en over de vereniging in het algemeen. Aanmelden kan via info@crescendodrachten.nl of 0512-355229.

Op dit moment is er binnen het A-orkest van Crescendo plaats voor muzikanten op klarinet, basklarinet, trombone, euphonium en es-bas. Binnen het B- en C-orkest zijn nieuwe muzikanten op alle soorten blaas- en slagwerkinstrumenten welkom.
CMV Crescendo Drachten is opgericht op 10 juli 1916. De vereniging bestaat op dit moment uit drie harmonieorkesten (ruim 110 leden/leerlingen) die elk zelfstandig optredens en concerten verzorgen. (www.crescendodrachten.nl)

Schoen zetten voor de wandeltocht

OUDEGA - Oudegaaster basisschoolkinderen van De Diamant namen op 7 juni hun schoen mee naar school. Dit keer niet voor de Sint maar voor de wandeltocht 'Alle om Slachte Kuier' op 24 juni.

Zaterdag 24 juni organiseert Doarpsbelang Aldegea de eerste editie van de Alle om Slachte Kuier. Om jong en oud te enthousiasmeren, bedacht het bestuur een activiteit voor de basisschoolleerlingen van groep 5, 6, 7 en 8. De kinderen mogen hun schoeisel versieren. Alle versierde klompen, laarzen, slippers en schoenen zullen 24 juni dienen als finishlint van de wandeltocht.

Speciaal voor de jongste deelnemers organiseert Doarpsbelang de Kidsrun. Langs de route van tien kilometer komen de kinderen diverse gedichtenpanelen tegen die onderdeel uitmaken van het Dichterspaad Aldegea. Naast de tien kilometer kunnen ervaren wandelaars kiezen voor de 21 kilometer, die hen meeneemt langs de mooiste plekken rondom het dorp.
(www.oudega.info).