Jan Boonstra directeur bij PENN

LEEUWARDEN - De Drachtster uitgever Jan Boonstra (54) volgt Klaas Jansma op als directeur van Uitgeverij PENN.nl te Leeuwarden. Dit bedrijf telt per 1 juli acht medewerkers en is sinds 2009 actief in de ontwikkeling en exploitatie van websites, kranten, magazines en boeken. Boonstra integreert enkele eigen uitgaven in de exploitatie van Uitgeverij PENN.nl in een verdere uitbouw van deze onderneming. Boonstra werkte de afgelopen twintig jaar als directeur bij meerdere horeca- en uitgeversbedrijven in Noord-Nederland en op Curaçao.

Mobiliteit bij
Medipoint l Vitalis

DRACHTEN - Medipoint l Vitalis organiseerde vrijdag 2 juni voor de tweede keer de Eropuit dag in en rond haar winkel aan de Jade 32 in Drachten. Veel mensen kwamen naar de winkel in Drachten om persoonlijk advies te krijgen over diverse mobiliteitsproducten, zoals (elektrische) twee- en driewielfietsen, (elektrische) scootmobielfietsen, scootmobielen, (elektrische) loopfietsen, rollators en (elektrische) rolstoelen. Ook werden proefritten gemaakt op de mobiliteitsproducten. Wilt u persoonlijk advies van een productspecialist of een proefrit maken? Neem dan contact op of kom langs in de winkel in Drachten. Meer informatie: Medipoint l Vitalis Drachten, Jade 32 Drachten, telefoonnummer: 088 -1020100.
Website: www.medipoint.nl/eropuit

Stijlcollectie
LA MODA

DRACHTEN - LA MODA Drachten heeft in het kader van het Stijljaar een bijzondere kledingcollectie ontwikkeld. Deze unieke stof is nergens anders verkrijgbaar. Het is de enige kledinglijn met print van Theo van Doesburg. Het ontwerp is van en door een Drachtster. Er zijn honderd stuks per item in verband met 100 jaar Mondriaan to Dutch Design. De kleding is van bijzondere stofkwaliteit, de stoffen hebben een mooie valling en zijn kreukvrij, kleurvast en ademend. Men kan een collectersitem van De Stijl Bij LA MODA reserveren, zoals een maxirok, blouse, jurk, overhemd, sjaal en omslagdoek. LA MODA is gevestigd aan de J.G. van Blomstraat 22 en de persoonlijk kleur- en stijladviseuse is Ruth Hut-de Jong, tel. 0512-232005.

Outdoor Park

KOLLUMERPOMP - Op Tweede Pinksterdag opende Natuurlijk Kollumeroord in samenwerking met Copini Buitensport officieel hun Outdoor Park, aan de rand van het Nationaal Park Lauwersmeer. De bezoekers maakten kennis met de buitensportactiviteiten, zoals het nieuwe paintballveld, en de accommodatie zelf. Kollumeroord is naast Outdoor Park een officiële trouwlocatie van de gemeente Kollumerland en heeft geschikte ruimtes voor een familiefeest of bedrijfsuitje. In een 'pipo-wagen' is zelfs een bruidssuite ingericht.

Met Auto te Water

KOLLUM - In zwembad It Paradyske in Kollum wordt op 22 juni van 13.00 tot 15.30 uur een demonstratie Met Auto te Water gegeven. Bezoekers worden geïnformeerd over het volgen van een training en met een demonstratieauto in het zwembad wordt gedemonstreerd hoe men een te water geraakt voertuig dient te verlaten. Er wordt tevens aandacht besteed aan ontsnappings- en veiligheidsmiddelen en preventie.

Bio-boerderij

TYTSJERK - Biologisch melkveebedrijf Louwsmar aan de Rustenburgerweg 13 in Tytsjerk houdt open huis, zaterdag 17 juni van 10.00 tot 17.00 uur. De open dag sluit aan bij het landelijke initiatief 'Lekker naar de BioBoer'.
Tijdens de open dag op Louwsmar kunnen bezoekers tevens kennismaken met webwinkel Bioweb, een webwinkel voor biologische producten die op het bedrijf gevestigd is.